U trendu

Uhapšeni državljani Turske zbog krađe glisera

PODGORICA – U spektakularnoj akciji, nakon jurnjave i upotrebe vatrenog oružja, pripadnici plovne jedinice Bara i Ulcinja u subotu veče, na otvorenom moru naspram Valdanosa, uspeli su da uhapse četiri državljana Turske, koji su se ukradenim gliserom iz Risna zaputili prema teritorijalnim vodama Albanije, pišu podgoričke Vijesti.

Pozivajući se na svoja saznanja, list piše da svi uhapšeni imaju debeo kriminalni dosije i za njima je raspisana crvena Interplova poternica.

Uprava policije saopštila je da su zbog teške krađe četiri plovila u Bokokotroskom zalivu, u subotu uhapšena četiri strana državljanina.

Uhapšeni su državljani Turske C. E. (29), S. E. (27), A. E. (26) i F. K. (25), za koja je utvrđeno da ilegalno borave na teritoriji Crne Gore.

Sumnja se, navodi se, da su izvršili krivično delo teška krađa u saizvršilaštvu. Ukupna vrednost plovila koja su otuđena iznosi oko 60.000 evra. Preostala tri plovila su pronađena pretragom akvatorijauma bokokotorskog zaliva i vraćena su vlasnicima.

Akciji je prethodila prijava krađe glisera u Risnu, koji je u subotu uveče evidentiran u barskoj marini. Lopovi su se nakon toga, gliserom velikom brzinom uputili ka otvorenom moru i Albaniji i tada je počela potera za beguncima za koje policajci nisu znali ni ko su ni da li su eventualno naoružani.

Sagovornik Vijesti iz istrage kazao je da je policija brzo sustigla gliser i pokušala zvučnom i svetlosnom signalizacijom da ga zaustavi.

”Prišli smo im bočno, krenuli su prema nama i udarili nas nekoliko puta, valjda sa ciljem da odustanemo. Budući da su bili agresivni i da su se nekoliko puta oglušivali o naređenja, ispalili smo hice zastrašivanja uvis. Ni tada nisu stali. Nakon toga prišli smo opet bočno i onesposobili im vanbrodski motor. Tada je gliser stao, a beguncima stavljene lisice na ruke”, ispričao je sagovornik Vijesti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.