U trendu

Ukrajina: Nova isključenja struje zbog ruskih napada

KIJEV – Ukrajinci će morati da se suoče sa novim planiranim i neplaniranim isključenjima struje nakon što je Rusija juče ispalila 85 projektila, uglavnom usmerenih na kritičnu elektro-distributivnu infrastrukturu.

„Masovni raketni udari 15. novembra na objekte energetske infrastrukture i hladno vreme dodatno su zakomplikovali situaciju sa elektroenergetskim sistemom“, navodi se u današnjem saopštenju državne energetske kompanije NPC Ukrenergo, prenosi Si-EN-EN.

U saopštenju ova kompanija apeluje na potrošače da se pripreme za duže nestanke struje.

„Nabavite vodu, napunite unapred svoje uređaje i baterije da biste ostali u kontaktu sa svojim najmilijima“, stoji u poruči kompanije potrošačima uz uveravanja da se danonoćno radi na obnavljanju isporuka električne energije.

Nakon jučerašnjih ruskih raketnih udara koji su ciljali elektro-energetsku infrastrukturu u nekoliko ukrajinskih regiona, više od sedam miliona ljudi ostalo je bez struje, ali prekidi isporuka električne energije dešavaju se širom zemlje, navode ukrajinske vlasti.

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kiril Timošenko danas je obelodanio najnovije informacije o situaciji ukrajinskog elektro-energetskog sistema.

U sedam ukrajinskih regiona i dalje ima oblasti koje su ostale bez električne energije, uključujući severoistočnu oblast Harkova, zapadnu oblast Lavova i severoistočnu Sumsku oblast.

Isporuke električne energije su obnovljene u sedam regiona, uključujući Kijev u centralnoj Ukrajini i Odesu na jugu te zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.