U trendu

UP CG: Traga se za pošiljaocima pretećih mejlova

PODGORICA – Uprava policije Crne Gore saopštila je večeras da su u toku aktivnosti na identifikaciji osobe koja je poslala dojave o bombama na mejl adrese škola i institucija, kako kroz intenzivne policijsko-tužilačke aktivnosti u zemlji, tako i putem međunarodne policijske saradnje.

„Službenici Uprave policije su postupili po svim prijavama upućenim tokom današnjeg dana, a koje su se odnosile na navode o eksplozivnim napravama u vaspitno-obrazovim ustanova i drugim objektima“, saopšteno je iz Uprave policije, prenose Vijesti.

U cilju eventualnog pronalaska opasnih predmeta i otklanjanja potencijalnih opasnosti, kako se navodi u saopštenju, obavljen je pregled objekata i prostora kojom prilikom nisu pronađeni sumnjivi ili opasni predmeti.
„Sa aspekta izvršenih kontrola, sprovedenih procedura i postupaka koje smo do sada realizovali, postoje svi preduslovi za nesmetano odvijanje nastavnog procesa u obrazovnim ustanovama“, zaključuje se u saopštenju policije.

Rano jutros čak 41 škola dobila je mejl sa pretnjama da se u školskim zgradama nalaze bombe.
„Na teritoriji škole podmetnuto je mnogo bombi. Uvek smo sanjali o osveti. Mi ćemo se osvetiti, doći ćemo u školu. Sve ćemo pobiti. Niko neće ostati živ. Ceo grad će krvariti“, glasila je poruka.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar