Uslov NATO-a za povratak na staru saradnju sa Rusijom

NATO i Rusija će obnoviti staru saradnju tek kada Moskva počne da se ponaša u skladu sa međunarodnim pravom, izjavio je šef vojnog komiteta Severnoatlantske alijanse Petar Pavel.

Kako je rekao, NATO želi da izbegne konfrontaciju sa Rusijom, ali ne može da ignoriše kako Moskva narušava međunarodne norme, prenosi češki list „Aktualne“.

„Nemoguće je vratiti se na klasičnu saradnju dok god se Rusija ne bude ponašala u skladu sa međunarodnim pravom“, naglasio je on.

Prema rečima generala, NATO je zainteresovan za konstruktivni dijalog sa Rusijom, ali je situacija daleko komplikovanija nakon trovanja bivšeg ruskog obaveštajca Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije.

Uprkos tome, kako ocenjuje list, Pavel nije direktno optužio ruske vlasti za taj incident u Solsberiju ali je izrazio sigurnost da će počinioci tog zločina biti privedeni pravdi.

Pavel je takođe rekao da uprkos komplikacijama određeni kontakti sa Moskvom i dalje postoje, te je podsetio na njegov prošli susret sa načelnikom ruskog Generalštaba Valerijem Gerasimovim u septembru prošle godine.

(Sputnjik)

7 komentara
 1. Dario

  Vi zapadofili idite u Englesku i Ameriku da se uz drogu dobro usrećite

 2. Sasa

  Sve rusofili, idite tamo da se usrecite, ali omladina ipak ide na zapad..!

 3. batamrca

  Nemoguće je vratiti se na klasičnu saradnju dok god se Rusija ne bude ponašala u skladu sa međunarodnim pravom“, to jest nebude pocela napadati ,bobardovati, pljckati ,ostale slabije od sebe siriti lazi i ziveti u lazi kao i zapad i nato

 4. Dario

  NATO je malo nervozan jer je izgubio bitku u naoružanju (hi,hi,hi). Rusija + Kina = pobjeda !

 5. mica

  Medjunarodno pravo po standardima NATO podrazumeva osiromaseni uranijum i Bozicne poklone za decu sa zutim padobrancicima. Da li ce te standarde ikada ispuniti Rusija ?

 6. Anonimni

  a kada ce zapad poceti da se ponasa u skladu sa medjunarodnim pravom, i da prestane da unistva druge drzave?

 7. Anonimni

  ovo licimerje je namenjeno za one sa kokošijim mozgom. he. rusija da se ponaša po medjunarodnom pravu. medjunarodno pravo dozvoljava nato paktu da bombarduje srbiju.

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike