U trendu

Vazdušne snage Rusije i J.Koreje uspostavljaju direktnu vezu

SEUL – Južna Koreja i Rusija dogovorile su se da uspostave direktnu komunikacionu liniju između vazduhoplovnih snaga dve zemlje, saopštilo je danas južnokorejsko Ministarstvo nacionalne odbrane.

Sporazum su, kako navodi Ministarstvo, postigli južnokorejski zamenik ministra nacionalne odbrane Seo Džu-seok i njegov ruski kolega Aleksandar Fomin na sastanku u Moskvi u utorak, prenosi Tas s.

Tokom sastanka, zvaničnici su se dogovorili i da razviju strateški dijalog između svojih službi te da pojačaju razmenu i saradnju, navodi se u saopštenju.

Uz to, Seo Džu-seok pozvao je Rusiju da podrži diplomatske napore usmerene na punu denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

Fomin je odgovorio da Moskva podržava napore Seula ka postizanju mira i stabilnosti u regionu.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je ranije da su „strane razgovarale o bezbednosti u Pacifičkom vatrenom prstenu i severoistočnoj Aziji, kao i o stanju i izgledima odnosa Rusije i Južne Koreje na polju odbrane.

Takođe je navedeno da su razgovori održani u prijateljskoj atomsferi i da su „strane pokazale interesovanje za intenziviranje bilateralnih odnosa“, napominje ruska agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.