U trendu

Više od 100 osumnjičenih obuhvaćeno istraama u vezi Skaj i Anom aplikacija

SARAJEVO – Tužilaštvo BiH potvrdilo je danas da je više od sto osumnjičenih iz 14 različitih agencija – policijski službenici, advokati, pa čak i jedan sudija i jedna tužiteljka, obuhvaćeno je istragama koje se tiču Skaj i Anom aplikacija.

“Do sada je više od 100 osumnjičenih, koji su lišeni slobode ili privođeni u proteklih 16 meseci, od toga ih je do sada 14 iz različitih policijskih i agencija za provedbu zakona (DKPT, MUP RS, Granična policija, MUP KS, OSA), jedan ili dva advokata, jedan sudija OS u Bijeljini, nekadašnji savetnik u Ministarstvu sigurnosti BiH”, saopštili su iz Tužilaštva BiH prenela je sarajevska N1 tv..

Iz Tužilaštva podsećaju da je Kancelarija disciplinskog tužioca suspendovala tužioca Dianu Kajmaković upravo zbog ovih slučajeva.

“Podignute su dve optužnice (Dalibor Railić i dr., Ratković Saša i dr.) , očekuje se podizanje optužnica u više predmeta u narednim mesecima”, zaključuju iz Tužilaštva BiH.

Poslednje informacije koje su se pojavile u javnosti su da je šefica kontakt tačke za EUROPOL-a za Bosnu i Hercegovinu Spomenka Markulj smenjena, a da je njena smena povezana sa predmetima “Skaj”.

Iz Granične policije BiH ne demantuju, ali ni ne potvrđuju pisanje Avaza da je šefica kontakt tačke Bosne i Hercegovine sa EUROPOL-om Spomenka Markulj smenjena zbog umešanosti u aferu “Skaj”.

“Povodom medijskih navoda da Centralni istražni ured Granične policije BiH potresa skandal zbog Skaj istraga, ovim putem obaveštavamo javnost da se Granična policija BiH dosledno i kontinuirano bori protiv kriminala i korupcije i u vlastitim redovima te svako ko postupa protivzakonito biće procesuiran i sankcioniran”, naveli su iz Granične policije Bosne i Hercegovine.

Glavni tužilac Tužilaštva Bosne i Hercegovine Milanko Kajganić više puta do sada je upozoravao da su institucije za borbu protiv organizovanog kriminala kontaminirane.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.