U trendu

Vlada SLO nije donela odluku o prekidu finansiranja STA

LJUBLJANA – Slovenačka vlada saopštila je večeras da nije donela odluku o obustavi finansiranja slovenačke novinske agencije STA, kako se to sugeriše u medijskim izveštajima.

U saopštenju dostavljenom Tanjugu se navodi da rukovodstvo STA vladinoj Kancelariji za medije i komunikacije nije dostavilo traženu dokumentaciju o sprovođenju javne delatnosti, kako je to predviđeno ugovorom o sufinansiranju slovenačke novinske agencije budžetskim sredstvima.

Shodno ugovoru na osnovu kojeg vlada finansira STA sredstvima iz budžeta, Vladina kancelarija za komunikaciju može da se povuče iz celog Ugovora i zatraži nadoknadu sredstava sa kamatom.

Ipak, sa ciljem pronalaska konstruktivnog rešenja problema, Kancelarija je samo odbila da isplati novinskoj agenciji subvencije za oktobar.

STA je, inače, posle takvog poteza vlade upozorila da strahuje da će joj biti uskraćene subvencije za sledeću godinu, u iznosu od 2 miliona evra godišnje, što, kažu, može dovesti u pitanje poslovanje, pa i dalji opstanak agencije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.