U trendu

Vlasnik fabrike plaća više radnicima koji čitaju

RIM – Direktor i suvlasnik fabrike građevinskog materijala “Vanončini”, iz okoline Bergama, Danilo Dada odlučio je da nagradi svoje radnike koji čitaju knjige, piše list “Korijere dela Sera”.

On je osnovao čitalački klub radnika-zidara, a one koji pročitaju knjigu i predstave je članovima kluba nagrađuje sa bonom od stotinu evra. Nagrada se udvostručuje sa sledećom pročitanom knjigom.

Danilo Dada tvrdi da je na ideju došao, jer je i sam pasionirani čitalac od malena i da je na ovaj način želeo da doprinse kulturnom razvoju, ali i profesionalnom napretku svojih zaposlenih.

“Funkcioniše, i sam sam iznenađen koliko ljudi je zainteresovano. Bon od 100 evra je simbolican podisticaj, delom da se pokriju troškovi kupovine prve, a zatim i podstakne da kupe i drugu knjigu”, kaže direktor Dada.

Vest se viralno proširila svim društvenim mrežama a o čitalačkom klubu zidara pišu i drugi italijanski mediji, koji primer upoređuju sa nekadašnjim vlasnikom čuvene fabrike za proizvodnju pisaćih mašina “Oliveti”, Adrianom.

On je podseća list “Korijere dela sera” sanjao o fabrici koja će biti prema meri čoveka, koja će se baviti ne samo proizvodnjom već i opštim blagostanjem i kulturom zajednice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.