U trendu

Vlasti Šangaja ukidaju ograničavajuće korona mere

ŠANGAJ – Vlasti Šangaja će ukinuti mnoge kovod ograničavajuće uslove za preduzeća kako bi mogla da nastave sa radom od srede, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Vu Kving.

Ublažavanje karantina u celom gradu zbog korona virusa, počelo je pre otprilike dva meseca, a biće uvedena i podrška ugroženoj ekonomiji, preneo je Rojters.

Kineski komercijalni centar Šangaj izvestio je prošlog meseca o velikom padu svoje ekonomije, pošto su zbog izbijanja kovid-19 uvedena stroga ograničenja i blokade, što je uticalo na proizvodnju do maloprodaje i sektora nekretnina.

Sada će gradska vlada revidirati smernice za prevenciju epidemije i kontrolu vraćanja na posao, ukinuti nerazumna ograničenja za nastavak rada i proizvodnje za preduzeća i ukloniti „belu listu“, rekao je Kving na brifingu za novinare.

Gradski zvaničnici su naveli da mere za jačanje privrede imaju za cilj da pomognu preduzećima i promovišu potrošnju.

Oni uključuju ubrzanje izdavanja i korišćenja obveznica lokalne samouprave, traženje od banaka da obnove kredite za mala i srednja preduzeća i uspostavljanje zelenog kanala za odobravanje projekata nekretnina.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar