U trendu

Zelenski: Snazan odgovor ako RUS napadne na Dan nezavisnosti

KIJEV – Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da bi ruske snage mogle da pojačaju napade na Ukrajinu danas i sutra, kada Kijev obeležava Dan nezavisnosti, upozorivši Moskvu na snažan odgovor ukrajinskih snaga.

Zelenski je upozorio da bi Rusija mogla da pokuša „nešto posebno ružno“ uoči sutrašnjeg Dana nezavisnosti, preneo je Rojters.

Na konferenciji za novinare sa gostujućim poljskim predsednikom Andžejem Dudom u odgovoru na pitanje novinara o mogućnosti ruskog raketnog udara na Kijev, Zelenski je rekao da postoji svakodnevna pretnja od napada i da ukrajinski obaveštajci sarađuju sa stranim obaveštajnim službama.

„Rusija to radi sve vreme. Mogu li da povećaju broj ovih napada? Da, mogu to da urade“ danas i sutra, rekao je Zelenski.

Rekao je da će Ukrajina, u slučaju napada na Kijev, učiniti isto što i do sada.

„Za mene kao predsednika, i za svakog Ukrajinca, Kijev, Černigov, Donbas, sve je isto. Ukrajinci žive tamo, kao i u Harkovu i Zaporožju“, rekao je ukrajinski predsednik.

Kazao je da će odgovor biti isti za svaki ukrajinski grad koji bude na udaru Rusije.

„Ukoliko nas napadnu, dobiće moćan odgovor,“ poručio je on i dodao da će svakim danom taj odgovor postajati sve jači i jači.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar