U trendu

Zvanicnici RS: Pretnje Dodiku shvatiti ozbiljno

BANJALUKA – Pretnje Miloradu Dodiku i njegovoj porodici moraju biti ozbiljno shvaćene, upozorili su zvaničnici iz Republike Srpske.

Sve informacije se trenutno proveravaju, kazao je premijer Radovan Višković, a predsedavajući Saveta ministara BiH Zoran Tegeltija ističe da zabrinjavaju podaci prema kojima u pretnjama učestvuju i određene međunarodne bezbednosne agencije, prenela je RTRS.

Informacije MUP-a RS o ugroženosti srpskog člana Predsedništva veoma su ozbiljne, naveo je Tegeltija i dodao da će razgovarati sa predstavnicima međunarodnih bezbednosnih agencija, jer postoje indicije da su i neke od njih uključene u te pretnje.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da se proveravaju informacije koje je MUP Srpske dobio o mogućnosti ugrožavanja bezbednosti Dodika.

Višković je rekao da su pretnje Dodiku shvaćene ozbiljno i da dolaze od strane stranih agencija, a ne iz BiH.

Informacije koje poseduje Ministarstvo unutrašnjih poslova RS o ugroženosti Dodika su izuzetno ozbiljne, rekao je savetnik srpskog člana Predsedništva Radovan Kovačević.

„Ono što mi znamo već od ranije je da Dodik smeta mnogima zbog toga što insistira na tome da Republika Srpska vodi autentičnu politiku. Takođe smeta i zbog toga što ne pristaje da se uklopi u mozaik nekog stranog moćnika“, istakao je Kovačević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar