U trendu

Angry Birds film (video)

Žanr: animirani, akcija, komedija, 3D, sinhronizovan
Trajanje: 97 min

Glavne uloge u sinhronizaciji: Petar Strugar, Boris Milivojević, Tamara Dragičević, Slobodan Tešić, Anđelka Prpić, Bojan Perić, Stefan Bundalo, Isidora Minić, Nebojša Ljubišić, Rambo Amadeus, „Yaserstain“
Glavne uloge: Piter Dinklidž (Peter Dinklage), Džejson Sudekis (Jason Sudeikis), Kate McKinnon
Scenario: Džon Viti (Jon Vitti)
Režija: Klej Kejtis (Clay Kaytis), Fergal Rajli (Fergal Reilly)
Režija u sinhronizaciji: Srđa Anđelić

SINOPSIS

Radnja filma vodi nas na ostrvo nastanjeno isključivo srećnim pticama – ili barem većinom njih. U ovom raju, Crveni – ptica s problematičnim temperamentom, ludi Čak i nestabilni Bomba – oduvek su bili autsajderi. No, kada ostrvo posete misteriozne zelene svinje, upravo će na ovu trojicu pasti zadatak da otkriju zbog čega su novopridošlice ugrozile baš njihovu teritoriju.

O FILMU

U animniranoj 3D komediji „Angry Birds film“ konačno ćemo otkriti zbog čega su ptice toliko ljute.

„Angry Birds film“ snimnjen je prema megapopularnoj franšizi video-igrica nastaloj u decembru 2009. godine, koja je od tada doživela pravu eksploziju i proširila se sa mobilnih telefona na računare. Budući da je sama igrica nazvana najvećim uspehom svih vremena kada su u pitanju mobilne aplikacije, nije čudo da će oči filmskog sveta biti uperene u trenutak kada će omiljeni junaci iz video-igrica uleteti na velika platna i doneti nam svoju prvu pravu filmsku avanturu.

Kako se ne radi samo o još jednom u nizu animiranih filmova već o istinski velikom projektu, kompanija Sony Pictures za originalnu verziju filma okupila je impresivnu glumačku ekipu. Međutim, domaća glumačka ekpa koja će Crvenom, Žutom, Bombi, Leonardu, Matildi, Steli i Moćnom Orlu pozajmiti svoje glasove još je jača. Tako ćemo svi zajedno u „ulogama“ omiljenih nam animiranih likova moći da uživamo u glasovima domaćih glumaca.

U domaće će bioskope „Angry Birds film“ krenuti u dve dostupne verzije – sinhronizovanoj i originalnoj. Kako je do danas zabeleženo preko tri miliona preuzimanja istoimene igrice na svim platformama, to je čini apsolutnim rekorderom u broju „download-a“ neke besplatne igrice u istoriji. Slobodno možemo da zaključimo da nas u njenom filmskom obliku očekuje pravi pravcati superhit koji bi ovog proleća mogao da ostvari nove rekorde na bioskopskim blagajnama.

Film su režirali su Klej Kejtis i Fergal Rajli, kojima je ovo rediteljski prvenac, a scenario je napisao Džon Vit, dobitnik prestižne nagrade Emi. Domaću verziju sinhronizacije režira autor jednog od najduhovitijeg filma „Munje“ kao i TV formata „Mile protiv tranzicije“, Srđa Anđelić.

Oficijelni sajt: The Angry Birds Movie (2016)
Premijera: 7. maja 2016. godine; u bioskopima od 12. maja 2016. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.