U trendu

Čak za srećan brak

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 96 min.
Premisa: Ima nešto u vezi s Džesikom

Glavne uloge:

Džesika Alba (Jessica Alba), Dejn Kuk (Dane Cook), Den Fogler (Dan Fogler)

Scenario:Džoš Stolberg (Josh Stolberg), Stiv Glen (Steve Glenn)
Režija:Mark Helfrik (Mark Helfrich)

SINOPSIS
Sve je počelo kada je Čarli Logan imao deset godina. Kršeći osnovno pravilo masnih fota, odbio je da se poljubi s dementnom devojčicom – i ona je bacila kletvu na njega. Sada, 25 godina kasnije, Čarli (Dejn Kuk) je uspešan zubar i još uvek pod kletvom. Na venčanju bivše devojke saznaje da je svaka žena s kojom je ikada spavao pronašla svoju pravu ljubav – s onim koji je dolazio posle njega.
Ubrzo Čarlijeva reputacija „amajlije“ dovodi do toga da žene – od seksi strankinja do njegove podebele recepcionistkinje – počinju da staju u red za jednom „na brzaka“. Međutim, u životu punom seksa, a bez ljubavi, Čarli se oseća usamljeniji nego ikada – dok ne upozna Kam (Džesika Alba).
Specijalista za pingvine, sklona nezgodama, Kam je veoma lepa devojka koju je teško osvojiti. Ali, kada se razvije prava ljubav, Čarli shvata da mora da pronađe način da otkloni kletvu.
O FILMU
Većina slobodnih muškaraca bi Čarlija, glavni lik komedije „Čak za srećan brak“, verovatno nazvala blagoslovenim čovekom. Pošto je „amajlija“ koja nekim čudom pomaže ženama da pronađu pravu ljubav sa sledećim s kojim spavaju, Čarliju ne može da prođe dan a da mu se pred noge ne bacaju žene opsednute vezama. „U početku to izgleda fantastično“, kaže komičar i filmski glumac Dejn Kuk. „On igra tu igru bez obaveza i ne mora ni da se trudi.“
Stvari se menjaju kada upozna devojku svojih snova – Kam, slatku, beznadežno nespretnu devojku, stručnjaka za pingvine. Sve što Čarli želi jeste da bude s njom, ali zna i da će je izgubiti ako spava s njom. „Seksualna tenzija je ogromna, i on mora da uzmiče pred njom, zbog čega ona ostaje zbunjena“, objašnjava Kuk. „To je kao najbolnija, dugometražna predigra svih vremena.“
Sve zvuči kao kreacija holivudskog scenariste, ali film je zapravo inspirisan životom prave osobe po imenu Stiv Glen. Pre sedam godina producent Majk Karc je bio na zabavi u Los Anđelesu sa suprugom i koproducentom Sisi Karc. Oni su s Glenom razgovarali o njegovim ljubavnim jadima kada je on rekao da je nekoliko žena s kojima se ozbiljno zabavljao upoznalo svoje idealne partnere ubrzo po raskidu s njim.
„Nama je to izgledalo kao savršena ideja za sjajnu romantičnu komediju“, seća se Karc. Karc je pokrenuo projekat i udružio se s Markom Helfrikom. Helfrikov instinkt je sugerisao da bi „Čak za srećan brak“, koji je originalno zamišljen za publiku iznad 13 godina, bio mnogo uspešniji kao komedija za odrasle.
„Bilo je toliko potencijala koji bi se mogao istražiti s otvorenijom verzijom“, kaže Helfrik. „Jezik koji bismo mogli da koristimo i ono što bismo mogli da pokažemo bili su neograničeni. Karc dodaje: „Ranije verzije scenarija nisu bile toliko oštre i dosetljive, i to je upravo Markov uticaj. Pomogao je da film bude mnogo smešniji. I Karc i Helfrik su smatrali da je Dejn Kuk pravi izbor za ulogu Čarlija. „Dejn Kuk je zgodan i duhovit – on je zvezda – ali i dalje ima neki stvaran dečački šarm“, kaže Helfrik. „On je bio savršen izbor“.
Kuk je odmah uvideo priliku da svoj oštriji, neobuzdani humor unese u komercijalnu komediju. „To sam znao već posle tridesetak strana scenarija“, seća se on. „Tekst ide do krajnosti i imao sam osećaj da je to nešto što bi se dopalo mojim obožavaocima. Pored toga, bilo je golišavih scena s Džesikom Albom. Počeo sam da radim sklekove dok sam čitao scenario. Pripremao sam se dok još nisam ni znao da ću dobiti ulogu.“ Pošto je izgradila ime u ozbiljnim holivudskim filmovima punim specijalnih efekata, kao što su „Fantastična četvorka“ i „Grad greha“, Džesika Alba je bila vrlo raspoložena da se oproba i u komediji. Čim je pročitala scenario, zaljubila se u ulogu Kam i dala sve od sebe da je i dobije. Alba kaže da je Kam sličnija njoj nego bilo koja druga njena ranija uloga. Liku je pristupila s puno entuzijazma, insistirajući da sama izvodi sve vratolomije.
Oslobođen ograničenja cenzure, Helfrik je imao mogućnost da u potpunosti istraži komični potencijal Stolbergovog scenarija. Za urnebesnu seksi montažu toga kako Čarli iskorišćava svoj status „amajlije“ Helfrik je bio inspirisan mnogim neobičnim seksualnim pozama koje je video na starom Kamasutra posteru. „Zaista smo upotrebili taj poster i otkačinjali poze kada bismo ih snimili“, seća se Helfrik. „Dejn je bio raspoložen za sve. I svaka glumica je razmišljala: ‘Koja je najneverovatnija poza? Kako da nadmašim prethodnu devojku?'“
O REŽISERU
Mark Helfrik (reditelj)
Ovim filmom debituje kao reditelj. Njegov prvi posao bio je u bioskopu, prvo na cepanju karata, da bi vremenom postao umetnički direktor bioskopa. Po prelasku u Holivud, radio je kao filmski montažer.
O GLUMCIMA
Dejn Kuk (Čarli)
Nazvan „komičarskom ikonom“ od strane časopisa Entertainment Weekly, Dejn Kuk održava svoju reputaciju jednog od najaktivnijih komičara i istovremeno se pojavljuje kao harizmatični glumac u različitim filmskim i televizijskim projektima. Prošle jeseni ostvario je svoju prvu glavnu ulogu u romantičnoj komediji „Najbolji radnik meseca“.
Džesika Alba (Kam)
Počela je s profesionalnom glumačkom karijerom u 12. godini. Prvi put je privukla široku pažnju kao glavni lik u seriji Džejmsa Kamerona „Crni anđeo“. Njena prva glavna uloga u nekom velikom filmu došla je 2003. s filmom „Medena“. Glumila je pored Brusa Vilisa u filmu „Grad greha“, koji su režirali Robert Rodrigez i Frenk Miler. Potom je igrala u blokbasteru „Fantastična četvorka“.
Oficijelni sajt

Premijera: Cinemania 2007. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (4)