Deda Mraz i kompanija (video)

Žanr: komedija, porodični, sinhronizovan, titlovan
Trajanje: 92 min
Zemlja porekla: Francuska

Glavne uloge:
Alain Chabat, Golshifteh Farahani, Pio Marmai, Audrey Tautou
Scenario:
Alain Chabat
Režija:
Alain Chabat
SINOPSIS

Nova godina samo što nije, a na Severnom polu zavladala je epidemija gripa. Deda Mraz je u velikom problemu, jer je svih 92.000 vilenjaka dobilo opasnu kijavicu koja ih je prikovala za krevet. Dobri deka nema dilemu, mora otići na Zemlju u potragu za Gumedićima s vitaminom C koji će pomoći njegovim drugarima da ozdrave, kako bi spasli duh Nove godine.

O FILMU

Film „Deda Mraz i kompanija“, reditelja Alena Šabe, prikazuje se u domaćim bioskopima sinhronizovan i titlovan. Da je reč o avanturi u kojoj će pored mališana uživati i odrasli, uverava nas advokat Toma, kome glas pozajmljuje Bojan Perić: “To je jedan pravi praznični film za celu porodicu koji će izmamiti osmeh na lice ne samo onim najmlađim već i mamama i tatama, bakama i dekama i svima nama koji verujemo u novogodišnje čarolije.”

U ulozi Deda Mraza našao se Nikola Kojo, koji se ovom prilikom vratio u detinjstvo: “Uživanje je raditi ovakve projekte. Podseća na one tople, bajkovite filmove iz mog detinjstva. Na zimski raspust, na telop “Zimski bioskop”, na bezbrižnost i uživanje u toplini doma”, i naglasio koliko je bitno da deca odrastaju uz “magiju” novogodišnjih praznika: “Nova godina je jedan od najlepših praznika i u našem domu. Magija je nestala iz naših života i jako je važno da je vratimo. Sve je pojeftinilo i obesmislilo se, toliko da je iluzija postala deficitarna, a deci je ona nužna u emotivnom razvoju. Ovaj film nam vraća i iluziju i radost.”

Osim izvanredne glumačke ekipe sazdane od najpopularnijih francuskih filmskih imena, među kojima su Alen Šaba, Odri Tatu i Pio Marmaj, nova porodična komedija o Deda Mrazu biće začinjena vizuelnim efektima kakve smo viđali u holivudskim blokbasterima poput serijala o Hariju Poteru. Upravo je Brajan Džons, velemajstor vizuelnih efekata (“Betmen počinje”, “Pirati sa Kariba: Tajna škrinje”, “Hari Poter i Vatreni pehar”, “Prometej”…) zadužen je da od filma “Deda Mraz i kompanija” napravi novogodišnju bioskopsku čaroliju koja će usrećiti mališane širom sveta.

Oficijelni sajt: Santa & Cie (2017)

Premijera: 7. decembar 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.