Dosta je bilo

Žanr: drama
Trajanje: 114 min.

Glavne uloge: Jennifer Lopez, Billy Campbell, Juliette Lewis, Don Futterman
Scenario: Nicholas Kazan
Producenti: Irwin Winkler, Rob Cowan
Režija: Michael Apted

SINOPSIS

Ovo je priča o običnoj devojci koja sreće svog „princa“, ne sluteći da će se on vremenom pretvoriti u njenu najgoru noćnu moru. Slim (Dženifer Lopez) je kelnerica koja jednog dana upoznaje mladića koji izgleda baš kao „princ u blistavom oklopu“ (igra ga Bili Kembel). On ulazi u restoran, obećava da će je voleti, oženiti, odvesti odatle, i upravo to i radi.

Na prvi pogled, sve izgleda sjajno, dobijaju dete, a onda ona počinje da primećuje neke stvari koje nisu u redu. U trenutku kada se suprotstavi činjenici da Mič ima ljubavnice, biva fizički maltretirana. Ubrzo posle toga, uz pomoć prijatelja, napušta grad. Ipak, nigde ne može da nađe mir, jer je on neprestano prati, pokušavajući da je ubije i uzme ćerku. Ta agonija traje sve dok ona ne reši da uzme stvar u svoje ruke i ne odluči da ponovo uspostavi kontrolu nad svojim životom.

MAJKL APTED – reditelj

Televizijski i filmski reditelj, podjednako uspešan u režiranju dokumentarnih i igranih filmova, za koje je dobio i brojne nagrade. Njegova najpoznatija ostvarenja su: „Gorile u magli“ (1988), sa Sigorni Viver u glavnoj ulozi, „Rudareva kći“ (1980), u kom je Sisi Spejsek tumačila lik kantri pevačice Lorete Lin, i za tu ulogu dobila nagradu Oskar, i „Park Gorki“ (1983), sa Vilijamom Hartom i Lijem Marvinom u glavnim ulogama.

BILI KEMBEL (Mič)

U filmu „Dosta je bilo“, Bili Kembel nastupa u ulozi hulje koja se krije ispod maske brižnog i šarmantnog muža. Uloga u drami „Once and Again“ Kembelu je donela nominaciju za nagradu Zlatni globus 1999. godine i nagradu „People Choice“ za najbolju mušku ulogu. Pojavljivao se u filmovima „The Rocketeer“, „Gettysburg“, „Brylcream Boys“, „Lover“s Not“, „The Night We Never Met“ i „Bram Stoker“s Dracula“. Nastupao je kao Mojsije u epskoj mini seriji zajedno sa Martinom Landauom i Žaklin Bizet, kao i u triologiji „Tales of the City“, „More Tales of the City“ i „Further Tales Of the City“.

DŽENIFER LOPEZ (Slim)

Svetska muzička zvezda glumi Slim, običnu ženu koja je predstavljena kao heroina koja se bori da bi sačuvala sigurnost svog deteta. Dženifer je do sada uspešno nastupala u filmovima: „Moja porodica“, koji je bio nominovan za Independent Spirit nagradu, u ulozi za koju je opravdano dobila nagradu, „Ćelija“ i „Planer venčanja“, koji su bili vrlo gledani u Americi. U januaru 2001. godine Dženifer je postala prvi ženski izvođač u istoriji koji je u istoj nedelji imao premijeru svog filma i svog muzičkog albuma – premijera filma „Planer venčanja“ poklopila se sa pojavljivanjem njenog drugog albuma, „J. Lo“, koji je bio na vrhu Bilbordove liste najprodavanijih albuma.

Kada je reč o njenoj muzičkoj karijeri, album iz 1999. godine, „On the 6“, prodao se u više od sedam miliona primeraka širom sveta, i za njega je bila dva puta nominovana za nagradu „Grammy“. Njen singl „If You Had My Love“ bio je na prvom mestu Bilbordove liste pet nedelja, a spot za tu pesmu je u četiri kategorije nominovan za MTV nagradu. Ove godine dobila je „R&B“ nagradu. Njen sledeći album, „J. Lo“, takođe je bio na prvom mestu Bilbordove liste, i prodat je u prvoj nedelji u 272.000 primeraka u Americi, i u dva miliona primeraka širom sveta. Nedavno je proglašena za zabavljača godine i dobila nagradu nacionalnog saveta „La Raza“, koji dodeljuje priznanja najistaknutijim latinoameričkim umetnicima.

Oficijelni sajt:

  • Enough

    Premijera: 5. septembar 2002. godine

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.