U trendu

Druga strana svega (video)

Žanr: dokumentarni
Zemlja porekla: Srbija, Francuska, Katar
Trajanje: 100 min

Glavne uloge:
Srbijanka Turajlić, Mila Turajlić
Scenario:
Mila Turajlić
Režija:
Mila Turajlić

SINOPSIS

Zaključana vrata u jednom stanu u Beogradu već 70 godina predstavljaju barijeru koja jednu porodicu odvaja od njene prošlosti. Započinjući intimni razgovor sa svojom majkom o ovoj političkoj razdelini u njenom stanu, rediteljka trasira priču o podeljenoj kući i zemlji progonjenoj duhovima prošlosti. Hronika nekoliko generacija jedne porodice u Srbiji prerasta u portret jedne aktivistkinje u vreme velikih previranja, preispitujući odgovornost svake generacije da se bori za svoju budućnost.

O FILMU

„Ako sam ja zaista osvajala slobodu, onda je to najneuspešniji posao koji sam u životu obavila“ — Srbijanka Turajlić

Film Mile Turajlić „Druga strana svega“ premijerno je prikazan na Fesitivalu autorskog filma 2017. godine. Film predstavlja prvu koprodukciju HBO Europe jednog srpskog filma i svoju veliku televizijsku premijeru imao je na kanalima HBO Srbija i HBO Adria 14. decembra 2017. godine. Nakon televizijske premijere, film „Druga strana svega“, biće prikazivan na raznim festivalima sve do leta 2018, kada će s emitovanjem filma krenuti svi HBO kanali.

Ovaj dokumentarni film je na 30. Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma u Amsterdamu osvojilo nagradu za najbolji dugometražni dokumentarni film.

Oficijelni sajt: (2018)

Premijera: 29. novembar 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.