U trendu

Hari Poter i relikvije smrti

Žanr: akcija, avantura, misterija, fantazija
Trajanje: 146 min.
Premisa: Kraj počinje! Nigde nije bezbedno!

Glavne uloge:Danijel Redklif (Daniel Radcliffe), Rupet Grint (Rupert Grint), Ema Votson (Emma Watson), Ralf Fajns (Ralph Fiennes)
Scenario:Stiven Klovs (Steve Kloves), Dž. K. Rouling (J.K. Rowling) – roman
Režija:Dejvid Jejts (David Yates)

SINOPSIS
Hari, Ron i Hermiona započinju opasnu misiju: da otkriju i unište tajnu Voldemortove besmrtnosti i destrukcije – Horkrukse. Prepušteni sami sebi, bez pomoći profesora i Dambldorove zaštite, ovo troje prijatelja moraće da se usredsrede jedni na druge više nego ikada. Ali, među njima se javlja mračna sila koja preti da ih razdvoji.
U međuvremenu, svet čarobnjaštva postao je opasno mesto za sve neprijatelje Mračnog gospodara. Počeo je rat kojeg su se svi pribojavali. Voldemortovi Smrtožderi preuzeli su kontrolu nad Ministarstvom magije i Hogvortsom, hapseći i terorišući svakog ko bi mogao da im se suprotstavi. Ali, ono za čim i dalje tragaju je i najvrednije za Voldemorta: Hari Poter. Izabrani je postao progonjen. Smrtožderi traže Harija kako bi ga živog predali Voldemortu.
O FILMU
"Hari Poter i relikvije smrti", sedma i poslednja avantura filmskog serijala o Hariju Poteru, željno je očekivani filmski spektakl koji će biti prikazan u dva dela. Prvi deo počinje s Harijem, Ronom i Hermionom, koji kreću na svoju opasnu misiju pronalaženja i uništenja tajne Voldemortove besmrtnosti — Horkruksa.
Harijeva jedina nada je da pronađe Horkrukse pre nego što Voldemort nađe njega. Dok traži tragove, on otkriva staru i gotovo zaboravljenu priču — legendu o relikvijama smrti. Ako se ispostavi da je legenda istinita, ona bi mogla dati Voldemortu apsolutnu moć za kojom traga.
Hari ne zna da je njegova budućnost već određena njegovom prošlošću, kada je onog sudbonosnog dana postao "dečak koji je preživeo". Sada više nije dečak i sve je bliži zadatku za koji se pripremao od dana kada je prvi put zakoračio u Hogvorts: konačnoj borbi s Voldemortom.
Film "Hari Poter i relikvije smrti" režirao je Dejvid Jejts, koji je režirao i blokbastere "Hari Poter i Red feniksa" i "Hari Poter i polukrvni princ". Scenarista Stiv Klovs adaptirao je scenario zasnovan na knjizi Dž. K. Rouling. Glumačku ekipu predvode Danijel Redklif, Rupert Grint i Ema Votson, koji se vraćaju ulogama Harija Potera, Rona Vizlija i Hermione Grejndžer.
U ostalim ulogama pojavljuju se Helena Bonam Karter, Robi Koltrejn, Tom Felton, Ralf Fajns, Brendan Glison, Ričard Grifits, Džon Hart, Džejson Ajzaks, Helen Mekrori, Bil Naji, Miranda Ričardson, Alan Rikman, Megi Smit, Timoti Spol, Imelda Staunton, Dejvid Tjulis, Džuli Volters i Boni Rajt.
O REŽISERU
Dejvid Jejts (reditelj)
Režirao je i prethodni blokbaster – "Hari Poter i polukrvni princ", a režiraće i sledeći deo, adaptaciju poslednje knjige Džoane K. Rouling. Jejts je režirao filmove: "Sex Traffic", "The Girl in the Cafe", "The Young Visiters" i "Rank". Dobitnik je više BAFTA nagrada.
O GLUMCIMA
Danijel Redklif (Hari Poter)
Prvi put se pojavio na filmu tumačeći lik mladog Dejvida Koperfilda u adaptaciji romana Čarlsa Dikensa. Pored toga što je glumio u svim blokbasterima o Hariju Poteru, igrao je i u filmovima "December Boys" i "My Boy Jack".
Ema Votson (Hermiona Grejndžer)
Još jednom se vraća svojoj ulozi odane drugarice Harija Potera kojom je ostvarila svoj glumački debi. Votsonova je pozajmljivala glas princezi Pei u animiranom filmu "The Tale of Despereaux". Igrala je i u Bi-Bi-Sijevoj TV seriji "Ballet Shoes".

Premijera: 17. novembar 2010. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.