U trendu

Henkok

Žanr: akcija
Trajanje: 92 min.
Premisa: Postoje heroji. Postoje i superheroji. A postoji i… Henkok.

Glavne uloge:

Vil Smit (Will Smith), Šarliz Teron (Charlize Theron), Džejson Bejtmen (Jason Bateman), Edi Marsan (Eddie Marsan)

Scenario: Vaj Vinsent Ngo (Vy Vincent Ngo), Vins Giligan (Vince Gilligan)
Režija: Piter Berg (Peter Berg)

SINOPSIS
Postoje heroji… Postoje superheroji… I postoji Henkok. S velikom moći dolazi velika odgovornost, to svi znaju; u stvari, svi osim Henkoka. Ozlojeđen, neuravnotežen, sarkastičan i pogrešno shvaćen, Henkok sprovodi dobronamerne herojske poduhvate koji možda obavljaju posao i spasavaju bezbrojne živote, ali uvek nekako ostavljaju za sobom neverovatnu štetu. Javnosti je konačno dozlogrdilo. Koliko god bili zahvalni što imaju svog lokalnog heroja, dobri građani Los Anđelesa pitaju se šta su to uradili da zasluže ovog čoveka. Henkok nije osoba koja brine o tome šta drugi misle, sve dok ne spase život PR menadžera Reja Embrija (Džejson Bejtmen). Nepopularni heroj počinje da shvata da možda ipak ima i ranjivu stranu.
O FILMU
"Henkok nije prosečan superheroj", kaže Vil Smit, zvezda ove nove akcione komedije. Smit kaže da ga je ovom filmu privukla prilika da na ekran postavi originalnu, jedinstvenu priču. "Henkok" je film o superheroju koji prevazilazi granice žanra naglašavajući ljudske emocije.
"Postoji shvatanje da su letnji filmovi posvećeni akciji, a jesenji likovima," kaže on. "A šta se dešava ako uzmete snažnu, dramatičnu priču bogatu razvijenim likovima i postavite je u svet prepun sjaja i akcije? Zašto ne biste mogli da pomirite ta dva sveta i izvučete najbolje iz oba?"

Način na koji su Smit i njegove kolege, producenti i reditelj, planirali to da urade podrazumevao je da se lik predstavi publici na neobičan način. Film se ne bi fokusirao na to kako je Henkok dobio svoje moći; umesto toga, Henkok bi postao univerzalna figura kao čovek na središnjoj tački svoje karijere, koji mrzi svoj posao i želi da se povuče. Njegove supermoći, daleko od blagoslova, dale su mu stav koji ga odbija od javnosti, koja bi trebalo da bude njegov najveći obožavalac. "Postoji samo jedna osoba koja bi to mogla da izvede", kaže Goldsman. "Ne mogu ni da zamislim Henkoka bez Vila Smita."
Nekada najpoznatiji po svojoj glumi, Piter Berg je u skorije vreme osvojio kritičare i publiku svojim moćnim i inventivnim filmovima kao reditelj. Posle saradnje s Majklom Menom na filmu "Kraljevstvo", Berg se našao iza kamere i na filmu "Henkok". Men kaže da se, iako Berg stvara opuštenu i spontanu atmosferu na setu, radi o pripremljenom i usredsređenom reditelju. "Pit ima intuiciju i sjajno improvizuje", kaže Men, "ali je mnogo usredsređeniji i intelektualniji nego što pokazuje. Veoma ozbiljno promišlja o svemu."
O REŽISERU
Piter Berg
Plodan filmski stvaralac rado prihvata izazove, bilo kao scenarista, reditelj, producent ili glumac. Kao reditelj je debitovao crnom komedijom "Loše da lošije ne može biti".
O GLUMCIMA
Vil Smit (Henkok i producent)
Ima uspešnu karijeru punu hit filmova, sopstvenu televizijsku seriju i izuzetno prodavane muzičke albume. Svoju prvu nominaciju za Oskara i Zlatni globus dobio je za ulogu bokserske legende Muhameda Alija u filmu Majkla Mena "Ali". Nedavno je glumio i bio producent u drami "Traganje za srećom". Ta uloga donela mu je drugu nominaciju za Oskara, četvrtu za Zlatni globus i nominaciju za nagradu Udruženja filmskih glumaca.
Šarliz Teron (Meri Embri)
Oskarom nagrađena glumica konstantno dobija pohvale za svoje moćne uloge. Rođena Južnoafrikanka opčinila je publiku kao serijski ubica Ajlin Vurnos u filmu "Monstrum". Za tu ulogu dobila je brojne nagrade, među kojima su Zlatni globus, nagrada Udruženja filmskih glumaca i Oskar.
Oficijelni sajt

Premijera: 2. jul 2008. godine, dvorana Doma sindikata u 20 časova

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.