U trendu

Iščezla

Žanr: drama, misterija, triler
Trajanje: 149 min.

Glavne uloge:Ben Aflek (Ben Affleck), Rozamund Pajk (Rosamund Pike), Nil Patrik Heris (Neil Patrick Harris), Tyler Perry, Emily Ratajkowski, Sela Ward
Scenario:Džilijan Flin (Gillian Flynn) – scenario i roman
Režija:Dejvid Finčer (David Fincher)

SINOPSIS

Nik Din (Ben Aflek) na petu godišnjicu braka obaveštava policiju da je njegova prelepa supruga Ejmi (Rozamund Pajk) nestala. Pod pritiskom policije i rastućeg medijskog ludila, Nikova idilična slika braka počinje da se raspada u očima javnosti. Uskoro njegove laži, prevare i čudno ponašanje navode sve da postave isto mračno pitanje – da li ju je on ubio?

O FILMU

Dejvid Finčer režirao je uzbudljivu dramu sa primesama trilera na osnovu svetskog bestselera Džilijan Flin „Iščezla“. Ljubitelji neprikosnovenog svetskog bestselera broj 1 „Iščezla“ Džilijan Flin broje nedelje do premijere istoimenog filma, čiju režiju potpisuje talentovani Dejvid Finčer. U ovom psiho-trileru naslovne uloge tumače Ben Aflek i Rozamund Pajk. Priča je to o bračnom paru i misteriji koja obavija nestanak supruge na dan godišnjice.

Nik Dan (Ben Aflek) preispituje sebe u jutro pete godišnjice svog braka, kada njegova žena Ejmi (Rozamund Pajk) iznenada nestane. Policija sumnja na Nika. Ejmini prijatelji tvrde da ga se plašila, da je tajila nešto od njega. Policija na njegovom kompjuteru otkriva da je pretraživao neobične internet stranice. On tvrdi da je neko drugi morao koristiti njegov kompjuter. Tu su i uporni pozivi na njegov mobilni telefon. Šta se zapravo dogodilo sa Nikovom prelepom ženom?

Nikove laži i čudno ponašanje – ne zna krvnu grupu svoje supruge, ko su joj bili prijatelji, kako je provodila vreme – navode medije i policiju da počnu da sumnjaju u njegovu nevinost. Kako sve to nije bilo dovoljno, Ejmi je ostavila poruku koju pronalaze novinari: „Ubeđujem sebe da me muž voli, ali možda grešim. Konačno sam shvatila da ga se bojim… Ovaj čovek može da me ubije.“ Nik Dan ubrzo postaje najomraženiji čovek u Americi.

U filmu „Iščezla“, Nil Petrik Haris (zvezda serije „Kako sam upoznao vašu majku“) igra Desija Kolingsa, prvog dečka Ejmi Dan. On se javlja dobrovoljno da pomogne u pronalaženju Ejmi, ali njegovi postupci samo čine situaciju još napetijom. Priča filma ubrzo počinje da se razvija u neočekivanom smeru.

Uzbudljiv triler „Iščezla“ ima sve – psihološku oštrinu, humor, tempo koji ne posustaje i više preokreta nego što biste mogli zamisliti i u svojim najzamršenijim snovima.

O REŽISERU

Dejvid Finčer (reditelj)
Publici u Srbiji poznat je po filmovima „Sedam“, „Igra“, „Zodijak“, „Borilački klub“ i „Društvena mreža“. Finčer je pre nekoliko godina već prošao kroz iskustvo ekranizacije knjige sa fantastičnim filmom „Muškarci koji mrze žene“ Stiga Larsona. Finčer objašnjava šta mu je predstavljalo najveći izazov tokom snimanja ovog filma: „Davao sam intervju u kome su me pitali sa kakvim sam se tehnološkim izazovima suočavao, ali činjenica je da ih zapravo nije ni bilo. Najveći izazov je bio uspostaviti ton koji vlada filmom. Da li možemo da se saživimo sa ovom pričom? Da li razumemo ove ljude i njihov život?“

Oficijelni sajt:

 

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar