U trendu

Izgubljeni u prevodu

Žanr: drama/komedija
Trajanje: 105 min.

Glavne uloge:

Bil Marej (Bill Murray), Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), Đovani Ribisi (Giovanni Ribisi), Ana Faris (Anna Faris)

Scenario:Rodrigo Prieto (Rodrigo Prieto), Sofija Kopola (Sofia Coppola)
Producenti:

Fransis Ford Kopola (Fransis Ford Coppola), Sofija Kopola (Sofia Coppola), Fred Rus (Fred Roos)

Režija:Sofija Kopola (Sofia Coppola)

SINOPSIS

Bob Haris (Bil Marej) je filmska zvezda na kraju svoje karijere. Došao je u Tokio da snima reklame. Šarlot (Skarlet Johanson) je upravo završila studije na Jejlu i došla je u Tokio sa mužem fotografom, koji je cele nedelje zauzet (Đovani Ribisi). Kako oboje pate od nesanice zbog vremenske razlike, Bob i Šarlot se sreću u hotelskom baru. Tu počinje iznenađujuće prijateljstvo. Njih dvoje lutaju Tokiom i kroz smešne situacije upoznaju grad i ljude, ali i otkrivaju nove mogućnosti svojih dotad melanholičnih života. U potpunosti sniman u Japanu, film „Izgubljeni u prevodu“ odaje počast bliskim prijateljstvima koja možda ne traju dugo, ali ostaju zapamćena do kraja života.

O REŽISERU

Sofija Kopola (režiser i scenarista)
Ćerka čuvenog reditelja Fransisa Forda Kopole, koji je ujedno i izvršni producent filma, studirala je primenjenu umetnost na fakultetu u Kaliforniji. Njen prvi film za koji je napisala i scenario bio je „Lick the Star“, čija je premijera bila na Festivalu u Veneciji. Potom je usledio film „Virgin Suicide“, koji je bio prikazan i kod nas na FEST-u, a svetska premijera filma bila je na Festivalu u Kanu.

O GLUMCIMA

Skarlet Johanson (Šarlot)
Rođena je u Njujorku i već sa osam godina počela je da glumi u pozorištu, a jedna od prvih uloga u filmu (Mani i Lo) donela joj je nominaciju za nezavisnu Spirit nagradu. Igrala je u filmovima „Fall“, „Sam u kući 3“, „The Horse Wisperer“, „My Brother Pig“, „Napad pauka“. Za ulogu u filmu „Ghost World“ pored Tore Birč osvojila je nagradu za najbolju sporednu glumicu na Festivalu u Torontu. U filmu braće Koen „Čovek koji nije bio tamo“, pored Bilija Boba Tortona, takođe je ostvarila veoma zapaženu ulogu. Sa samo 19 godina i 18 filmova iza sebe jedna je od najuspešnijih glumica svoje generacije. Pored nominacije za Zlatni globus za glavnu ulogu u filmu „Izgubljeni u prevodu“, nominovana je i za sporednu ulogu u filmu „Devojka sa bisernom minđušom“ Pitera Vebera. Skoro je završila snimanje filma „The Perfect Score“ Brajana Robinsona, a u fazi postprodukcije je i film „A Love Song for Bobby Long“. Trenutno snima film „A Good Woman“ zajedno sa Helen Hant i Tomom Vilkinsonom.

Bil Marej (Bob Haris)
Za ulogu u filmu „Izgubljeni u prevodu“ dobio je deset nagrada udruženja kritičara za najbolju glavnu ulogu i nominaciju za Zlatni globus, koja mu je treća po redu („Rushmore“ i „Ghost Busters“). Počeo je karijeru sa improvizovanom trupom „Second City“. Ubrzo se priključio ekipi emisije „Uživo subotom uveče“ („Saturday Night Live“) i dobio nagradu Emi kao jedan od scenarista. Nakon što je započeo filmsku karijeru ulogom u filmu „Meatballs“ Ivana Rajtmana, sa ovim rediteljem snimio je i „Isterivače duhova“ i film „Stripes“. Igrao je u filmovima: „Čovek koji je premalo znao“, „Where the Buffalo Roam“, „Tutsi“, „The Razor“s Edge“, „What About Bob“, „Mad Dog and Glory“, „Wild Things“, „Kingpin“, „Cradle Will Tenenbaums“.

Oficijelni sajt:

  • Lost in Translation (2003)

    Premijera: FEST 04; u bioskopima od 25. marta 2004. godine

  • Napišite komentar

    Najnovije iz rubrike