U trendu

JCVD: Žan-Klod van Dam

Žanr: komedija, krimi, drama
Trajanje: 97 min.
Zemlja porekla: Belgija, Luksemburg, Francuska

Glavne uloge:

Žan-Klod van Dam (Jean-Claude Van Damme), Fransoa Damjen (Francois Damiens), Zinedin Sualem (Zinedine Soualem)

Scenario:Frederik Benidi (Frederic Benudis), Mabruk el Mehri (Mabrouk El Mechri)
Režija:Mabruk el Mehri (Mabrouk El Mechri)

SINOPSIS
Film prikazuje Žan-Klod van Dama kao glumca koga je napustila sreća. On u ovom filmu igra sebe u alternativnoj realnosti. Ostao je bez novca, agent ne može da mu pronađe pristojnu ulogu, a u parnici za starateljstvo nad kćerkom sudija je naklonjen njegovoj bivšoj ženi. Vraća se svojoj kući iz detinjstva, u rodnom Briselu, gde ga stanovnici i dalje doživljavaju kao nacionalni simbol.
Međutim, kada ode u banku da podigne novac, nađe se usred otmičarske pljačke. Zbog slučajne greške policija osumnjiči Van Dama za zločin. Pošto se događaji odigravaju iz različitih perspektiva, Van Dam se nalazi i u ulozi heroja koji štiti taoce i u ulozi pregovarača kao osumnjičeni krivac. Van Dam je prinuđen da ovog puta igra drugačijeg heroja, prihvatajući odgovornost za zločine koje nije počinio i za životne greške koje je napravio.
O GLUMCIMA
Žan-Klod van Dam
Rođen je 18. oktobra 1960. godine u Briselu, Belgija. Pre nego što je postao zvezda akcionih filmova bio je šampion u kik-boksu. Poznat je pod nadimkom "Mišići iz Brisela". U intervuju za britanski magazin "The Sun" povodom ovog filma izjavio je da je u jednom periodu života živeo kao beskućnik u Los Anđelesu, da je gladovao i spavao na ulicama grada. Snimio je veliki broj akcionih filmova, od kojih su najpoznatija ostvarenja s kraja osamedesetih "Krvavi sport" i "Kikbokser", kao i serijal filmova iz devedesetih "Univerzalni vojnik".
Oficijelni sajt

Premijera: maj 2009. godine

Napišite komentar