Kozje uši (video)

Žanr: drama, komedija
Trajanje: 108 min

Glavne uloge: Gorica Popović, Slobodan Ćustić, Nikola Kojo, Milica Spasojević, Sergej Trifunović, Branislav Trifunović, Goran Radaković, Anđelka Prpić, Pavle Marković
Scenario: Vladislava Vojnović
Režija: Marko Kostić

SINOPSIS

Film govori o običnim ljudima i njihovoj borbi za opstanak. Glavnu junakinju baba Stojanku, koju je živopisno dočarala Gorica Popović, sticajem okolnosti iz grada i studija, davne 1968. godine, život je vratio u rodno selo. Sada, u svojim šezdesetim godinama, u južnom Banatu odgaja unuke, četrnaestogodišnju Sofiju i osmogodišnjeg Stevana, čiji su roditelji otišli u inostranstvo trbuhom za kruhom. Sa ćerkom koja je davno otišla u Ameriku baba Stojanka nema kontakt već godinama i pati zbog toga.

Iako rođena u selu, Stojanka se ne uklapa u tipičan seoski milje, pa će njen karakter u sudaru sa sredinom u kojoj živi dati mnogo povoda za smeh, a film čini niz zanimljivih situacija jer Stojanka pokušava da preživi kako zna i ume. Sin i snaja ne šalju pare, a i retko se javljaju, pa baba Stoja, kroz niz tragikomičnih situacija, pokušava da kupi unuci nove patike, unuku željeni bicikl, popravi krov na kući koji prokišnjava, zaradi gledajući u šolju za pare, nameštajući iščašene ruke i noge, ostavljajući zamke za zečeve u šumi…

O FILMU

Dugometražni igrani film „Kozje uši“ reditelja Marka Kostića, nastao po istoimenom romanu Vladislave Vojnović, priča prati borbu jedne bake sa surovom dašanjicom i svim pritiscima društva u kojem živimo.

U filmu, kao i romanu, svoje mesto naći će i Stojankina neprežaljena ljubav iz mladosti, seoski sveštenik, lovac, odbegla deca, ali i „Bitlsi“, jer od čoveka sa kojim je ostala trudna baba Stojanka, kao uspomenu, ima samo jednu polomljenu singl ploču.

Premijera: 25. april 2017. godine u Centru „Sava“, 20.30 sati

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.