Mamula

Žanr: horor, fantazija
Trajanje: 88 min.
Engleski naziv filma: „Nymph“

Glavne uloge:Kristina Klib (Kristina Klib)Franko Nero (Franko Nero)Natali Bern (Natali Burn)Dragan MićanovićMiodrag Krstović,Slobodan StefanovićSofija RajovićZorana Kostić Obradović
Scenario:Marko BackovićBari KitingMilan Konjević
Režija:Milan Todorović

SINOPSIS

Dve američke turistkinje dolaze u Crnu Goru da posete svog starog prijatelja. Posle nekoliko dana uživanja, družina odlučuje da poseti napušteno ostrvo Mamula, iako su upozoreni na čudna dešavanja i legende koje kruže o tom mestu. Tamo zatiču misterioznog ribara koji drži zatočenu prelepu devojku. U pokušaju da oslobode zarobljenicu shvataju da je ona zapravo sirena koja ih svojom pesmom i izgledom opčinjava, ali se ubrzo pretvara u krvožednog monstruma koji im neće dozvoliti da živi napuste Mamulu.

O FILMU

„Mamula“ (engl. Nymph) je srpski horor film iz 2014. godine u režiji Milana Todorovića. Scenario za film napisali su Marko Backović, Milan Konjević i Beri Kiting. Film je premijerno prikazan u Beogradu na FEST-u 8. marta 2014. godine.

REDITELJ O FILMU

„Mamula“ će biti percipiran i kao američki film jer će glavni likovi biti Amerikanci, ali i kao domaći film, zbog lokacija i većeg broja poznatih domaćih glumaca. Mističnost priče očuvana je atmosferom i stilom režije, pa će se tenzija i neizvesnost više bazirati na onome što publika zamišlja nego na onome što zaista vidi. Prelepe lokacije predstavljaju kontrast mračnoj priči, kojoj ne nedostaju ni uzbudljive akcione sekvence, napete potere niti epske borbe i na kopnu i na moru. Publika će biti uvučena u avanturu filma fantazije, žanra neuobičajenog za domaću kinematografiju.

O REŽISERU

Milan Todorović (reditelj)
Milan Todorović je srpski reditelj, producent i scenarista, najpoznatiji kao tvorac prvog srpskog zombi filma – „Zona mrtvih“. Diplomirao je produkciju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 2006. godine. Zajedno s Vukotom Brajovićem osnovao je producentsku kuću Talking Wolf Productions 2005. godine. S Milanom Konjevićem režirao je horor film „Zona mrtvih“, u kome je glavnu ulogu igrao legenda zombi žanra Ken Fori. Dobitnik je nagrade za najbolju produkciju na dodeli godišnjih nagrada Fakulteta dramskih umetnosti. „Mamula“ je Todorovićev najnoviji film, dok je nastavak „Zone mrtvih“ već u pripremi.

Oficijelni sajt

Premijera: FEST 2014

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike