Molim za ples

Žanr: drama, romansa, muzički, komedija
Trajanje: 106 min.
Premisa: Napravi iskorak iz kolotečine!

Glavne uloge:

Ričard Gir (Richard Gere), Dženifer Lopez (Jennifer Lopez), Suzan Sarandon (Susan Sarandon), Stenli Tuči (Stanley Tucci), Ričard Dženkins (Richard Jenkins)

Scenario:

Masajuki Suo (Masayuki Suo) – originalni japanski scenario iz 1997, Odri Vels (Audrey Wells)

Režija: Piter Čelsom (Peter Chelsom)

SINOPSIS

Čikaški advokat Džon Klark (Ričard Gir) vodi skoro savršen život. Voli svoju predivnu ženu (Suzan Sarandon), ima uspešnu karijeru i uzoran je otac svojoj deci. Ipak, njegov radni dan je uvek isti, a uz sve obaveze porodica nikako ne uspeva da se okupi. Ponekad se Džon pita da li je to sve, dok jedne večeri na putu s posla ne izađe iz voza i ne učini nešto nezamislivo. Ne govoreći to nikome, potajno počinje da pohađa kurs plesa i pronalazi sebe u potpuno novom svetu – svetu pokreta, muzike, druženja i strasti. Kako ovaj ozbiljan čovek postaje doslovno lak na nogama, preokreću se ceo njegov život i brak.

O FILMU

Ovo je vedra i duhovita priča o preporodu s Ričardom Girom, Suzan Sarandon i Dženifer Lopez u glavnim ulogama. Život mu je bio kolotečina sve dok jednog dana nije odlučio da uradi nešto potpuno neočekivano. Gir igra oženjenog advokata koji se zaljubljuje u svoju mladu učiteljicu plesa (Lopez). Ovaj film je rimejk japanskog hit filma istog naziva. Film je režirao Piter Čelsom (Peter Chelsom; „Town and Country“), a u filmu igra i Suzan Sarandon (Susan Sarandon), koja tumači lik Girove izneverene supruge.

O REŽISERU

Piter Čelsom (reditelj)
Glumac je, reditelj i scenarista. Filmografija: The Food of Love (2006), Tulip Fever (2006), Shall We Dance (2004), Serendipity (2001), Town & Country (2001), The Mighty (1998), Funny Bones (1995), Hear My Song (1991), Treacle (1987).

O GLUMCIMA

Ričard Gir (Džon Klark)
Ričard Gir je jedan od najpoznatijih američkih glumaca. U njegovom opusu nalaze se i hitovi „Pretty Woman“, „An Officer and Gentleman“, „American Gigolo“. Glumom je počeo da se bavi na Univerzitetu Masačusets, gde je studirao filozofiju. Bio je član pozorišta u Sijetlu i Njujorku, gde je glumio u rok operi „Soon“. Njegov debi na filmu bio je u Oskarom nagrađenom ostvarenju „Days of Heaven“. Usledili su filmovi „Looking For Mr. Goodbar“ s Dajanom Kiton, „Bloodbrothers“, „Yanks“ i kultni „American Gigolo“.

Godine 1982. ostvario je nezaboravnu ulogu u filmu „Officer and Gentleman“, iza koga su usledili filmovi „Breathless“, „Beyond the Limit“, „The Cotton Club“, „Power“, „No Mercy“ i „Miles From Home“. Pohvale kritike zaslužio je 1990. portretom korumpiranog policajca u Figisovom filmu „Internal Affairs“. Iste godine je zajedno s Džulijom Roberts poharao bioskopske blagajne u sada već legendarnom filmu „Pretty Woman“. Sledeće godine imao je ulogu u filmu čuvenog japanskog reditelja Akira Kurosave „Rhapsody in August“.

Uključio se i u snimanje filmova tako što je u nekoliko njih bio izvršni producent („Final Analisys“, „Mr. Jones“, „Intersection“). Njegovi noviji filmovi takođe su imali izuzetan komercijalni uspeh: „Primal Fear“, „First Knight“, a naročito politički trileri „Red Corner“ i „The Jackal“, gde su mu partneri bili Brus Vilis i Sidni Poatje. Film „Zgodna mlada“ postigao je neverovatan uspeh u Americi, Nemačkoj i Velikoj Britaniji. Usledili su: „Dr T i njegove žene“, „Motmanovo proročanstvo“ („The Mothman Prophecies“), „Neverna žena“ („Unfaithful“), „Čikago“ („Chicago“), „Bee Season“. U najavi su: Spring Break in Bosnia (2007), I“m Not There (2006), The Hoax (2006), The Flock (2006).

Dženifer Lopez (Paulina)
Počinje karijeru kao plesačica, a prvi glumački nastup imala je u filmu „In Living Color“. Film „Mi Familia“ osvojio je značajne dobre kritike. Usledila je još značajnija pojava u visokobudžetnom filmu „Voz trezor“.

Godine 1997. izabrana je za glavnu ulogu u filmu „Selena“, koji joj donosi svetsku slavu i brojna priznanja. Ostali filmovi: „Anakonda“, „Krv i vino“, „Neplanirano venčanje“, „Sobarica sa Menhetna“, „Za sve je kriva svekrva“, „Out of Sight“, „Shall We Dance?“, „Bordertown“ i „An Unfinished Life“. Slede: America“s Darlings (2006), The Governess (2008), Dallas (2007), Bridge and Tunnel (2006), Cantante, El (2006), Bordertown (2006).

Suzan Sarandon (Beverli Klark)
Igraće u filmu „Romance and Cigarettes“, čija se premijera očekuje ove godine, a imala je uloge i u filmovima „Alfie“, „Elizabethtown“, „Moonlight Mile“, „Noel“, „Children of Dune“, „The Banger Sisters“. U najavi su: The Colossus (2007), Enchanted (2007), Mr. Woodcock (2006), Bernard and Doris (2006), Irresistible (2006).

Oficijelni sajt:

  • Shall We Dance (2004)

    Na DVD-ju: leto 2006.

    Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.