Na sedmom nebu

Žanr: romantična komedija
Trajanje: 87 min.


Poslednji poziv putnicima za ukrcavanje.
Avion poleće.
Destinacija: ljubav.
Let traje večno.

Glavne uloge:Jean Reno, Juliette Binoch, Sergi Lopez
Naslov filma:Decalage Horaire (francuski),
Jet Lag (engleski)
Scenario:Christopher Thompson, Daniele Thompson
Producenti:Christine Gozlan, Alain Sarde
Originalna muzika:Eric Serra
Režija:Daniele Thompson

PREMISA: „Jednom kada pronađete ljubav, drž“te se! Tek tada počinju slatki problemi.“

SINOPSIS

Bio je to jedan od onih dana kada sve ide pogrešno i kada sudbina igra neku svoju igru. Aerodrom u Parizu bio je blokiran zbog štrajka pilota, lošeg vremena i pokvarenih kompjutera. Rouz se spremala da odleti prvim avionom za Meksiko, pošto je prethodno raskinula sa svojim ljubomornim dečkom. Prvi put se suočavala s tim da je njen život, bar do tog trenutka – promašaj. Svoju ranjivost krila je iza uvek savršene šminke.

Feliks, čuveni kuvar i vlasnik fabrike smrznute hrane, očajnički je žurio da se ukrca na avion za Minhen i stigne ženu za koju je još uvek mislio da je ljubav njegovog života. Bio je na ivici nervnog sloma… Njih dvoje su naleteli jedno na drugo! Rouz i Feliks, iako nespremni za probleme drugih ljudi, provešće zajedno 24 sata na zatvorenom aerodromu. Splet okolnosti odvešće ih na jedno sasvim drugačije putovanje. Putovanje zvano ljubav…

O GLUMCIMA

Žan Reno (Jean Reno)

Poznati francuski glumac koji se proslavio glumeći na francuskom, italijanskom i engleskom jeziku. Odigrao je ulogu nezaboravnog ronioca Enca Molinarija u drami Lika Besona „Veliko plavetnilo“ („Le Grand bleu“ – „The Big Blue“) iz 1988. godine. Poznat je po svojoj ulozi u francuskoj komediji „Posetioci“ („Les Visiteurs“). Igrao je glavnu ulogu u filmu „Profesionalac“ („Leon“ – „Professional“), gde je verno dočarao lik profesionalnog ubice mekog srca. Reno je napravio i zavidnu holivudsku karijeru ulogama u filmovima: „Francuski poljubac“ („French Kiss“), „Godzila“ („Godzilla“), „Ronin“ („Ronin“), „Misija nemoguće“ (Mission: Impossible) i maestralnoj komediji „Rozanin grob“ („Roseanna“s Grave“). Nedavno je ponovio ulogu grofa Tibalta u američkoj verziji „Posetilaca“ – „Just Visiting“. Među poslednjim hitovima ovog glumca su filmovi: „Purpurne reke“ („Les Rivieres pourpres“ – „Crimson Rivers“) i holivudski hit „Rollerball“, u kome igra pored Rebeke Romejn-Stamos.

Žilijet Binoš (Juliette Binoch)

Ova glumica je takođe napravila zavidnu glumačku karijeru u Evropi i Americi. Odigrala je glavnu žensku ulogu u filmskoj trilogiji „Tri boje: belo, crveno i plavo“. Ipak, najbolje je ostala upamćena po ulozi bolničarke Hane u filmu „Engleski pacijent“ („The English patient“) iz 1996. godine. Takođe, odigrala je šarmantnu poslastičarku Vijen u filmu „Čokolada“, u kome glumi pored Džonija Depa. Uloga u filmu „Na sedmom nebu“ donela joj je nominaciju za Cezara u kategoriji glavne ženske uloge.

Oficijelni sajt:

  • Jet Lag

    Premijera: 1. avgust 2003. – otvoreni bioskop „Tašmajdan“ u 21 čas.

  • Napišite komentar

    Najnovije iz rubrike