U trendu

Noć za pamćenje

Žanr: komedija
Trajanje: 88 min.

Glavne uloge:Stiv Karel (Steve Carell), Tina Fej (Tina Fey), Mark Valberg (Mark Wahlberg), Taradži Henson (Taraji P. Henson), Džimi Simpson (Jimmi Simpson), Komon (Common), Vilijam Fihtner (William Fichtner), Lejton Mister (Leighton Meester), Mark Rufalo (Mark Ruffalo), Džejms Franko (James Franco), Mila Kunis (Mila Kunis)

Scenario:Džoš Klausner (Josh Klausner)
Režija:Šon Livi (Shawn Levy)

SINOPSIS
Kler i Fil Foster su par iz Džerzija koji pokuša da unese malo promene u svoj dosadni bračni život. Glamurozna večera u ekskluzivnom restoranu na Menhetnu deluje kao pravi način da se noć provede bez porodičnih problema, ali ako nekome ukradete rezervaciju, problemi mogu postati mnogo veći. Nevešti ucenjivači, policajci sa obe strane zakona i seksi obaveštajci pretvoriće njihovu večeru u potpuno neverovatnu noć koju sigurno nikada neće zaboraviti.
O FILMU
Majstor akcione komedije Šon Livi, reditelj blokbaster serijala "Noć u muzeju", udružio se s dvoje najvećih komičarskih talenata, Stivom Karelom i Tinom Fej, u avanturi koja obični izlazak jednog bračnog para okreće potpuno naglavačke.
Fil i Kler Foster su zaljubljeni par s dvoje dece i kućom u predgrađu Nju Džerzija. Svoje nedeljno "veče za izlazak" provode u pokušaju da ponovo dožive osećaj izlaska iz prošlosti, uvek u istoj lokalnoj gostionici. Njihovi razgovori brzo odlutaju s izjava ljubavi do standardnog ćaskanja kakvo imaju i za stolom kod kuće. Iscrpljeni od posla i dece, oni svoje izlaske retko završavaju predigrom ili bilo kakvom drugom igrom, a kamoli ljubavlju.
Pošto su videli kako se dvoje njihovih najboljih prijatelja – još jedan bračni par s decom iz predgrađa Nju Džerzija – razilaze zbog istog života kakav oni sami žive, Fil i Kler počinju da se plaše onoga što možda stoji pred njima: stanje tupe ravnodušnosti i konačno razdvajanje. U pokušaju da ih izlazak skine s autopilota i u nadi da će malo začiniti njihov život, Fil odlučuje da je vreme za promenu plana: odvešće Kler na Menhetn, u najpopularniji novi restoran u gradu. Međutim, nemaju rezervacije. Nadajući se da će naći mesto negde pre ponoći, oni kradu rezervacije para koji se nije pojavio. Zašto bi to nekome smetalo? Fil i Kler su sada Triplhornovi.
Pravi Triplhornovi su, kako se ispostavlja, par lopova koje juri par korumpiranih policajaca zbog toga što su ukrali vrednu robu od nekih vrlo opasnih ljudi. Primorani na beg pre nego što su i završili s predjelom, Fil i Kler ubrzo shvataju da je njihov izlazak pošao ekstremno naopako. Tako kreću na divlji i opasni niz ludih avantura pokušavajući da spasu svoje živote i svoj brak. Ritualni nedeljni izlazak je nešto što je poznato većini bračnih parova – čak i rediteljima blokbastera.
"Snimao sam film ‘Luda noć u muzeuj 2’", seća se reditelj Šon Livi, "i kako smo navikli, jednom nedeljno supruga i ja izlazimo na večeru". Na jednoj takvoj večeri, Livijevi su sedeli u uobičajenom restoranu, naručili istu hranu, razgovarali o deci, o tome šta će se desiti sledeće nedelje, ko će kupiti poklon za koju rođendansku zabavu itd. "Usred svega toga rekao sam svojoj supruzi: ‘Zar ne bi bilo dobro snimiti film o izlasku u kojem bi se bar nešto uradilo drugačije?’ Odatle je pošlo razvijanje radnje, do toga da životi i brak dođu u opasnost, s raznim otkačenim događajima. Ali, usred sve te ludosti na kraju se dolazi do onoga što te večeri za izlaske i treba da očuvaju".
"Noć za pamćenje" je originalno zamišljena kao priča iz predgrađa koja se odigrava oko roditeljskog sastanka, ali je brzo evoluirala u priču o zameni identiteta. Livi za film kaže da je u duhu akcionih komedija kojih se rado seća, kao što su "Policajac sa Beverli Hilsa" ili "48 sati". Ova komedija ima i priličnu dozu akcije, kao i dosta srca, jer govori o stvarima s kojima se ljudi suočavaju u vezi". Za Livija, ovaj film je promena u odnosu na porodične hitove koje je režirao, poput naslova "Što više, to bolje", "Pink Panter" i "Noć u muzeju". "’Noć za pamćenje’ više naginje odrasloj publici", ističe reditelj. "Na neki način, ovo je druga strana filmova koje sam snimao, koji su bili posvećeni odnosu roditelja i dece. Ovaj film je fokusiran na brak – šta se dešava kada deca odu na spavanje". Livi se trudio da emotivnu stranu priče sačuva nedirnutu u haosu kroz koji prolaze likovi. "Ako snimate film o vezama i bračnom životu, on ne može biti samo smešan, jer život ne funkcioniše tako", objašnjava reditelj.
Šta bi bilo strašnije – biti u dosadnom braku ili bežati od mafije (obe stvari dešavaju se Fosterovima u filmu)? "Mislim da bi najstrašnije bilo biti u braku s pripadnikom mafije", šali se Fejeva.
O REŽISERU
Šon Livi (reditelj)
Jedan je od najuspešnijih reditelja svoje generacije iako je prve uspehe postigao kao scenarista. Šarolika galerija njegovih filmova tokom proteklih 25 godina proteže se od fantazije "Gremlini" i avanture "Gunisi" do komedije "Sam kod kuće" i "Sam kod kuće 2" i pokretanja jednog od najuspešnijih serijala svih vremena – prva dva filma o Hariju Poteru. Režirao je i filmove: "Gospođa Dautfajer", "Devet meseci", "Maćeha", "Dvestagodišnjak".
O GLUMCIMA
Stiv Karel (Fil Foster)
Postao je jedan od najtraženijih komičara u Holivudu. Počevši karijeru na dnevnoj televiziji, uspešno je prešao u udarni termin, kao i na veliko platno. Godine 2008. tumačio je ulogu Maksvela Smarta u akcionoj komediji "Uhvati Smarta" sa En Hatavej i Alanom Arkinom. Nastavak je planiran za 2011. godinu. Pozajmio je glas gradonačelniku Huvila u animiranom filmu "Horton". Proslavio se ulogom u filmu "4 banke a nevin".
Tina Fej (Kler Foster)
Jedna je od najpopularnijih televizijskih zvezda Amerike danas. Scenarista je, izvršni producent i glumi u nagrađivanoj seriji "30 Rock". Pre te serije Fejeva je provela devet sezona u ekipi serije "Saturday Night Live". Prešla je na veliko platno 2004. godine, kao scenarista i glumica uz Lindzi Lohan u hit komediji "Opasne devojke".

Premijera: 20. maj 2010. godine u bioskopima Tuckwood, Ster, Kolosej, DS i Rodi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.