Non-stop

Žanr: akcija, triler, misterija
Trajanje: 106 min.
Premisa: Otmica je bila samo početak!

Glavne uloge:Lijam Nison (Liam Neeson), Džulijen Mur (Julianne Moore), Skut Meknajri (Scoot McNairy), Lupita Njongo (Lupita Nyong’o)
Scenario:Džon Ričardson (John W. Richardson), Kristofer Rouč (Christopher Roach), Rajan Engl (Ryan Engle)
Režija:Haum Kolet-Sera (Jaume Collet-Serra)

 

SINOPSIS

Radnja filma se odvija na međunarodnom letu Njujork–London. Tokom leta, američki savezni agent prima seriju pretećih poruka: svakih 20 minuta biće ubijen jedan putnik, sve dok se 150 miliona dolara ne prebaci na tajni bankovni račun. Trka sa vremenom tek je počela.

O FILMU

Napeti akcioni triler sa Lijamom Nisonom u glavnoj ulozi, film „Non-stop“ pokazao se kao prikladan projekat za ponovno okupljanje tima koji čine reditelj Haum Kolet-Sera, glumac Lijam Nison i producent Džoel Silver.

U ovoj priči upoznajemo izmučenog Bila Marksa koji je, po svemu sudeći, odustao od života. Bivši njujorški policajac sedi u svom prljavom automobilu na aerodromu i dovršava svoj viski i pri tom nam postaje jasno da je to način na koji se obično motiviše za odlazak na posao. Očigledno se radi o čoveku koji je izgubljen. Dok se priprema za ukrcavanje na 767 rutinski let do Evrope i natrag, alkoholisani Marks je na ivici i želi samo što brže da odradi svoj posao.

Tokom ukrcavanja, Marks susreće još neke putnike i izmenjuje značajne poglede sa stjuardesom Nensi, koju, čini se, dobro poznaje. Avion poleće u pravcu Londona i čini se kako će ovo biti još jedan uobičajeni šestočasovni let.

Ubrzo po poletanju, saznajemo da je Marks američki vazduhoplovni agent. Počinju mu pristizati poruke preko sigurne vazduhoplovne mreže u kojima se od njega zahteva da zatraži od avio-kompanije da prebaci 150 miliona dolara na tajni račun ili će svakih 20 minuta biti ubijen jedan putnik. Marks zaključuje da je pošiljalac poruka na letu i da misli ozbiljno, pa kreće da rešava misteriju. Ostatak radnje odvija se gotovo u realnom vremenu, dok Marks pokušava da shvati u koga može imati poverenja, a uplašena posada i putnici se pitaju je li je Marks taj koji pokušava spustiti njihov avion.

Nison kaže da scenario nije mogao ispustiti iz ruku jer se na svakoj novoj stranici događao neočekivani obrt. Odmah je želeo da bude deo ovog napetog filma. Producent objašnjava zašto je Lijam idealan za ovu ulogu: „Lijam je glumac kog gledaoci odmah zavole i navijaju za njega. Znao je da će uživati i gledati njegovim očima kako se razrešava ova misterija koja svojim elementima evocira klasičnu hičkokovsku radnju. Nakon svega osam minuta filma, zatvaraju se vrata aviona i gledaoci ostaju zarobljeni zajedno sa našim likovima i ubicom u avionu koji juri 500 milja na sat.“

Oficijelni sajt:

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.