U trendu

Ova serija biće nova „Igra prestola“ (video)

„Igra prestola“ se završila, a jedino što gledaoce zanima je: „Šta je sledeće?“

Znamo da HBO aktivno radi na prvom od nekoliko spin-offova hit serije, ali drugi dolazak ćemo pričekati još neko vreme. Svi želimo sledeći veliki hit!

I mogao bi biti u pravu jer „Njegove tamne stvari“ („His Dark Materials“) je adaptacija istoimene trilogije Filipa Pulmana o dvoje klinaca i njihovom putovanju kroz paralelne svetove. Knjige su osvojile mnoge nagrade i interes definitivno postoji, ali pitanje je hoće li biti hit.

To je jako teško predvideti jer skraćeni sadržaj deluje kao još jedna detinjarija, ali isto smo mogli reći i za „Igru prijestola“. Ko je mogao predvideti da će priča o zmajevima i ledenim zombijima postati najveći TV hit u historiji? Ovog puta imamo veštice i polarne medvede u oklopima, a sve je to osnaženo promišljanjima o fizici, filozofiji i teologiji. Sve je moguće.

Šta je „His Dark Materials“ („Njegove tamne tvari“)?
Radi se o seriji knjiga, a prva je knjiga „Polarno svetlo“ izašla 1995. i prati 12-godišnju Liru i njenog „daemona“ ili manifestaciju ljudske duše u životinjskom obliku (njen se demon zove Pantalaimon). Oboje odrastaju u Oksfordu, tačnije paralelnoj verziji Oksforda gde živi i njen čudni i misteriozni daidža. Naime, svet u kojem se radnja odvija sličan je našem, ali po mnogočemu različit.

Njen neobično obični život mijenja se nakon što njene kolege počnu misteriozno da nestaju, a nakon što nestane i njen najbolji prijatelj Rodžer, Lira kreće u potragu i biva upletena u veliku zaveru.

Ko stoji iza serije?
Iza adaptacije knjiga stoji Džek Torn koji je napisao i veliki hit „Hari poter i ukleto dete“ („Harry Potter and the Cursed Child“), a prve dve od ukupno osam epizoda prve sezone režirao je oskarovac Tom Huper.

Čak i pre nego što je emitovana prva epizoda, BBC je zaključio da ima potencijalni hit i već je naručio drugu sezonu, a radi se o jednoj od najskupljih britanskih serija u istoriji.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.