Program 11. Kids festa – treći deo

Jedanaesti po redu Dečji filmski festival Kids fest održaće se 19. do 25. oktobra u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Kragujevcu i u još trideset gradova širom zemlje. U toku Festivala koji se održava pod sloganom „Koje je boje tvoj film?“ biće premijerno prikazano 13 filmova iz raznih zemalja, među kojima su i najbolja 2D i 3D ostvarenja.

Filmovi koji će biti predstavljeni na Festivalu dolaze iz celog sveta (Norveške, Švedske, Slovenije, Španije, Italije, Danske i SAD-a) i namenjeni su deci predškolskog i školskog uzrasta. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na 11. Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

ULOGA ZA EMU

Žanr: titlovano, igrani, ljubavni
Preporučeni uzrast: 12+
Originalni naziv: Vloga za Emo
Trajanje: 93 min.
Zemlja porekla: Slovenija
Režija: Alen Pavšar

Sinopsis: Ema neuspešno traži ulogu u svom životu: kod roditelja, prijatelja, u školi i u ljubavi. Nakon audicije za novinarku školske televizije, čini se da će konačno naći svoje mesto pod suncem, a možda i svoju ljubav. Ali, televizijski svet ima svoja pravila i prema nekome ko nema iskustva može biti vrlo nemilosrdan. Da li će njena želja za radom u medijima, uprkos tome, biti veća od svih prepreka?

O filmu: Ekipa od 200 učenika i brojnih profesionalaca snimala je 42 dana i napravila film koji želi da inspiriše mlade.

ZMAJEVA KUGLA: BITKA BOGOVA

goku-dragon-ball-z-battle-of-gods-24343-2560x1600
Žanr: titlovano, animirani
Preporučeni uzrast: 7+
Originalni naziv: Dragon ball z: battle of gods 3D
Trajanje: 85 min.
Zemlja porekla: Japan
Režija: Masahiro Hosoda

Sinopsis: Z-borci moraju da se suprotstave Lordu Birusu, Bogu destrukcije, međutim samo Bog može da se bori protiv Boga. Nažalost, niko od Z-boraca nije Bog, pa su sve njihove „obične“ moći uzaludne. Stoga, moraju da se udruže i stvore Super Saijanskog Boga. Epska borba može da počne! Da li će naši omiljeni borci uspeti da unište snažnog Birusa?

O filmu: Ova animirana akcija je 18. deo franšize „Zmajeva kugla“ i donosi brojna uzbuđenja poznatih likova Gokua, Vegete i ostalih.

ZMAJEVA KUGLA: USKRSNUĆE 3D

clubflyer-2.75inx4.25in-h-front
Žanr: titlovano, animirani
Preporučeni uzrast: 7+
Originalni naziv:Dragon Ball Z: Resurrection ‘F’
Trajanje: 93 min.
Zemlja porekla: Japan
Režija: Tadayoshi Yamamuro

Sinopsis: U nedostatku svog vođe, preostali Frizini vojnici sada su pod komandom vanzemaljca Sorube koji odlučuje da oživi Frizu. Oni dolaze na Zemlju gde skupljaju njegove delove u nameri da ga sastave. Kada uspeju u tome, Friza počinje sa treninzima, vraća se na Zemlju i ino što sledi je nevorovatna epska borba.

O filmu: „Zmajeva kugla: Uskrsnuće“ je 19. film po redu u ovoj svetski popularnoj franšizi. Broj fanova meri se u stotinama hiljada koji su apsolutno posvećeni Gokuu, Vegeti i ostalim likovima.

ZMAJEVO GNEZDO: ZORA RATNIKA 3D

Dragon-Nest-Warriors-Dawn2
Žanr: sinhronizovano, animirani, avantura
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Dragon Nest: Warrior’s Dawn 3D
Trajanje: 88 min.
Zemlja porekla: Kina
Režija: Yuefeng Song

Sinopsis: Pre mnogo vremena, boginja Altea stvorila je divan svet. Pod zaštitom dva mistična zmaja, ovaj svet se razvijao u harmoniji i prosperitetu. Međutim, Altein uspeh je probudio zavist i ogorčenje u svetu bogova. Zli neprijatelji su otrovali boginju i stoga stvorili haos i patnju u nekada mirnoj zemlji.

ZOZONCI U ZEMLJI VETRA 3D

1022911-gruppo-alcuni-announces-new-deals-pet-pals-windland
Žanr: sinhonizovano, animirani, avantura, komedija
Preporučeni uzrast: 6+
Originalni naziv: Pet Pals In Windland 3D
Trajanje: 80 min.
Zemlja porekla: Italija
Režija: Sergio Manfio

Sinopsis: Zozonci žive u malom gradiću Puf u kome sve radi zahvaljujući energiji vetra. U novoj avanturi, Vrana-veštica je odlučna da otme Glavni točak koji sve pokreće. Šest nerazdvojnih prijatelja pokušaće da je spreči i spase divni grad.

O filmu: Porodični film „Zozonci u zemlji vetra 3D“ ispunjen je akcijom i poziva bioskopsku publiku da preuzme aktivnu ulogu. Fantastični likovi i vesele šale naglašavaju značaj obnovljivih izvora energije.

Kao i prethodnih godina, važan deo Festivala je Kids fest Arena u Dvorani Doma sindikata čiji bogati program posetioci mogu da vide od 19. do 23. oktobra. U zabavnim, kreativnim i obrazovnim radionicama učestvovaće brojni animatori i plesne grupe. Mališani će imati priliku da naprave fotografije, zapevaju na karaokama, druže se sa maskotama, nauče nešto novo o rok i pop muzici.

Cene karata za projekcije na Festivalu znatno su niže od regularnih cena za bioskopske projekcije, i kreću se od 200 do 300 dinara. Cene karata za za grupne posete i ove godine su veoma pristupačne. U Beogradu Kids fest se održava u sledećim bioskopskim dvoranama: Dvorana Doma Sindikata, Cineplex Ušće Shopping Center, Cineplexx Delta City, Roda Cineplex i bioskop Šumadija.

Adresa zvaničnog sajta Dečjeg filmskog festivala je 11. KIDS FEST.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.