Program 38. Festa – petak, 19. februar 2010.

Ovogodišnji, 38. po redu FEST održava se od 19. do 28. februara pod sloganom "Ohrabruje!" u već tradicionalnim dvoranama – Centru "Sava", Dvorani Kulturnog centra Beograda i Muzeju Jugoslovenske kinoteke. Na FEST-u će biti prikazana 64 nova filma iz celog sveta, laureata najpoznatijih filmskih festivala i kandidata za prestižne filmske nagrade.
Donosimo vam program FEST-a za Centar "Sava" uz termine prikazivanja i cene karata.

Film: Morfijum
Programska celina: Horizonti
Datum i vreme: 19. februar, 19 časova
Engleski naziv: Morphine
Originalni naziv: Morfia
Zemlja: Rusija, 2009
Trajanje: 110 minuta

Glavne uloge:Leonid Bičevin (Leonid Bitshevine), Ingeborga Dapkunajte (Ingeborga Dapkunaite), Sergej Garmaš (Sergei Garmash), Andrej Panin (Andrei Panin), Katarina Radivojević
Režija:Aleksej Balabanov (Aleksey Balabanov)

SINOPSIS

Mladi lekar Poljakov dobija prvo zaposlenje kasne jeseni 1917. Zatekne se na ničijoj zemlji, gde je nebo bistro i plavo, a vazduh oštar i hladan, a pretnja od revolucije iznenada tako daleka. Idealista Poljakov suočava se s ograničenjima već prve noći, dok mu pacijent umire na rukama. Prvu injekciju morfijuma dobija iz čiste predostrožnosti, ali uskoro se pokazuje da je beli prah pouzdana pomoć u prevazilaženju stresa, neuspeha u privatnom životu i teskobe koja ga okružuje. Sputan sumnjama u sebe i klaustrofobijom, Poljakov očekuje iskupljenje usred krajolika prekrivenog snegom, pa ljubav koju oseća prema medicinskoj sestri prestaje da mu pruža osećaj stabilnosti.
Inspirisan autobiografskim delom Mihaila Bulgakova "Beleške mladog lekara" (1925), Balabanov slika nepokolebljiv portret pada jedne briljantne ličnosti.

Film: Divne kosti
Program: Horizonti
Datum i vreme: 19. februar, 22 časa
Originalni naziv: Lovely bones
Zemlja: SAD, 2009
Trajanje: 135 minuta

Glavne uloge:Sirša Ronan (Saoirse Ronan), Mark Volberg (Mark Wahlberg), Rejčel Vajs (Rachel Weisz), Suzan Sarandon (Susan Sarandon)
Režija:Piter Džekson (Peter Jackson)

SINOPSIS

Zasnovan na proslavljenom romanu Alis Sibold, film "Divne kosti" govori o devojčici koja je ubijena i koja posmatra svoju porodicu – i svog ubicu – s neba. Ona mora da izvaga želju za osvetom i želju da se njena porodica oporavi. U filmu glume Mark Volberg (nominovan za Oskara) i oskarovke Rejčel Vajs i Suzan Sarandon, a njima se još pridružuju Stenli Tuči, Majkl Imperioli i nominovana za Oskara Sirša Ronan.

TerminCena pojed. karte
11.00200 dinara
13.30200 dinara
16.30250 dinara
19.00300* dinara
22.00300 dinara

* Osim za svečano otvaranje, kada je cena karte 500 dinara
Koristan link

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.