U trendu

Push

Žanr: akcija, naučna fantastika
Trajanje: 111 min.
Premisa: One push can change everything

Glavne uloge:Kris Evans (Chris Evans), Džimon Honsu (Djimon Hounsou), Dakota Fening (Dakota Fanning), Kamila Bel (Camilla Belle)

Scenario:Dejvid Burla (David Bourla)
Režija:Pol Mekgvigan (Paul McGuigan)

SINOPSIS
Film nas uvodi duboko u svet psihičke špijunaže, u kome operativci s veštački unapređenim paranoralnim moćima imaju mogućnost da mislima pomeraju predmete, vide budućnost, stvore novu realnost i ubiju, a da pri tom i ne dotaknu svoje žrtve. Protiv njih se bore dvoje mladih ljudi na čelu ilegalne organizacije. Oni otpočinju trku s vremenom, koja će odrediti budućnost civilizacije.
O REŽISERU
Pol Mekgvigan (reditelj)
Rođen je 1963. godine u Velikoj Britaniji. U najavi je režija filma "The Equalizer". Filmografija: "Lucky Number Slevin" (2006), "Wicker Park" (2004), "The Reckoning" (2003), "Gangster No. 1" (2000), "The Acid House" (1998).
O GLUMCIMA
Kris Evans (Nik Grent)
Za kratko vreme koje je proveo u Holivudu uspeo je da izgradi reputaciju s impresivnim asortimanom uloga i u komedijama i u dramama. Probio se ulogom u filmu "Fantastična četvorka", a snimio je i nastavak – "Fantastična četvorka: uspon Srebrnog letača". Među njegovim filmovima su "Mobilni", pored Kim Bejsindžer i Vilijama H. Mejsija, "London" s Džesikom Bil, "Opaki ljudi" s Dajanom Lejn i Donaldom Saderlandom, "Kralj siročića" s Aleksis Bledel, "Još jedan glupi tinejdžerski film", "Sunce" ("Sunshine") Denija Bojla, "Dnevnik jedne dadilje", pored Skarlet Johanson, Pola Đamatija i Lore Lini. Pozajmio je glas za novi film "Nindža kornjače".
Džimon Honsu (Henri Karver)
Nominovan je za Zlatni globus i dobitnik je nagrade NAACP Image za ulogu u filmu Stivena Spilberga "Amistad". Igrao je zatim u trileru "Deep Rising". Rođen je u Beninu, zapadna Afrika. Sa 13 godina je prešao u Pariz radi obrazovanja. Sa 22 godine ga je "otkrio" poznati modni dizajner Thierry Mughler, za koga je radio nekoliko kampanja. Pojavljivao se i u muzičkim spotovima: Stiva Vinvuda "Roll With It", Madonin "Express Yourself", "Straight Up" Pole Abdul i "Love Will Never Do Without You" Dženet Džekson.
Godine 1990. prešao je u Los Anđeles kako bi započeo filmsku karijeru. Honsu je prvi afrički glumac nominovan za Oskara – za ulogu u filmu "U Americi" ("In America"). Zapažena mu je uloga u filmu "Gladijator". Igrao je i u filmu "Lara Kroft – tomb rajder: kolevka života" ("Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life").
Filmografija: "Never Back Down" (2008), "Eragon" (2006), "Blood Diamond" (2006), "The Island" (2005), "Beauty Shop" (2005), "Constantine" (2005), "Blueberry" (2004), "Biker Boyz" (2003), "Heroes" (2002/I), "The Four Feathers" (2002), "Deep Rising" (1998), kao i u popularnoj tinejdžerskoj TV seriji "Beverly Hills, 90210" (1990).
Dakota Fening (Kesi Holms)
Ona je novo "čudo od deteta" savremenog Holivuda. Igrala je u filmovima "Dreamer", u kome su joj partneri Kris Kristoferson i Kurt Rasel, i "Rat svetova" Stivena Spilberga, u kome glumi pored Toma Kruza i Tima Robinsa. Karijeru je započela sa šest godina na televiziji, a za prvu veliku ulogu – u filmu "Zovem se Sem", gde je igrala ćerku Šona Pena, osvojila je Baftu i postala najmlađa glumica nominovana za nagradu glumačkog esnafa. Glumila je i u filmovima "Ivica i Marica", "Mačak u šeširu", "U žaru osvete", "Mlad mesec" ("New Moon") 2009, "Koralina" ("Coraline") 2009, "The Secret Life of Bees" (2008), "Winged Creatures" (2008), "Cutlass" (2007), "Hounddog" (2007), "Šarlotna mreža" ("Charlotte’s Web").
Kamila Bel (Kira Hadson)
Nedavno je igrala u filmu "Balada o Džeku i Rouz" s Danijelom Dej-Luisom. Debitovala je u savremenom prepričavanju klasičnog filma Širli Templ – "Mala princeza" Alfonsa Kuarona. Drugi njeni filmovi su "Povratak u tajni vrt", "Tajni vrt", "Izgubljeni svet: park iz doba jure", "Eni: kraljevska avantura", "The Chumscrubber" (2005), "The Quiet" (2005), "Kad stranac pozove" ("When a Stranger Calls") 2006, "The Trap" (2007), "10,000 BC" (2008).
Oficijelni sajt

Premijera: Sinemanija 2009

Slični tekstovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.