U trendu

Putovanje (video)

Žanr: drama, film
Trajanje: 94 min

Glavne uloge:
Timoti Spol (Timothy Spall), Kolm Mini (Colm Meaney), Džon Hart (John Hurt), Fredi Hajmor (Freddie Highmore), Tobi Stivens (Toby Stephens)
Scenario:
Colin Bateman
Režija:
Nik Ham (Nick Hamm)

SINOPSIS

Posle 40 godina sukoba u Severnoj Irskoj, vodeći igrači sastali su se u Sent Andresu kako bi dogovorili konačan i trajni mirovni sporazum. Uspeh pregovora zavisio je od Ijana Pejslija i Martina Mekginisa, dva zakleta neprijatelja. A ko su zapravo bili oni? Film „Putovanje“ na vrlo realan način prikazuje dva politička titana koji nakon mnogo godina neslaganja pronalaze zajednički jezik i započinju prijateljstvo koje će trajati do smrti Pejsilija 2014. godine. Ijan Pejsli, vođa Demokratske unionističke partije i Martin Mekginis, zapovednik Irske Armije, borili su se na suprotnim stranama i ono malo što su delili nije bilo za pohvalu: obostranu mržnju i potpuno neslaganje sa suprotnim idealima. Ipak, njih dvojica su uspeli da sagledaju situaciju u celosti i promene sudbinu dva naroda nabolje.

Slični tekstovi

O FILMU

Upravo film „Putovanje“, koji su mediji proglasili najboljim britanskim filmom u poslednjih 5 godina, govori o ovom neobičnom prijateljstvu i jednom neplaniranom putovanju koje će promeniti tok politike Irske i Engleske. Na tom putovanju, posle prvobitnih uvreda, njihov razgovor menja tok i počinju da se pojavljuju pukotine u njihovim oklopima. Rivali otkrivaju da nisu toliko različiti i počinju da grade prijateljstvo. Glumci Timoti Spol i Kolm Mini odlično su se snašli u ulogama političara Pejslija i Mekginisa.

Oficijelni sajt: The Journey (2016)

Premijera: 8. jun 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.