U trendu

Rajsko putovanje

Žanr: animacija, avantura, sinhronizovan
Trajanje: 78 min.
Zemlja produkcije: Švedska, Danska

Glavne uloge:Edvin Ryding, Tuva Novotny, Gustaf Hammarsten
Scenario:Jannik Tai Mosholt, Esben Toft Džejkobson (Esben Toft Jacobsen)
Režija:Esben Toft Džejkobson (Esben Toft Jacobsen)

SINOPSIS

Johan je hrabar i znatiželjan mali zec koji živi sa ocem na brodu. Uzgajaju povrće i Johan ima dovoljno prostora da se igra. On svakog dana iz čamca šalje poruku u boci majci, ali ne dobija odgovor. Jednog dana, dok je njegov otac bio u nabavci, dobija tajanstveni poziv putem brodske radio stanice. Johan prepoznaje svoju priliku da ode na mesto gde je njegova majka i reši misteriju. Dok sve više i više uči o životu, dolazi u sukob sa najmoćnijom silom na svetu.

O FILMU

Ovo je priča o malom, slatkom i radoznalom zecu koji je uvek u potrazi za avanturom. Ono što zečić Johan ne zna, kada krene na putovanje života, jeste to da on stavlja na probu sva životna pravila. Kako upoznaje različite likove na svom putovanju, susreće se i sa različitim mišljenjima o redu i zakonu i upravo uz te likove i njihove akcije uči kako da održi i nadogradi ono što mu je već poznato.

Svi znamo kako je kada nam neko nedostaje i kako da se, na različite načine, suočimo sa time. Johanov optimistični i inventivni pristup je inspiracija svima nama, kako mladima, tako i starijima. Publika će naučiti nakon filma da Johanov pristup nije pogrešan. Iako postoje neka pravila kojih treba da se držimo i neki zakoni koji su nepromenljivi, naš pristup može da nam pomogne da se suočimo sa stvarima na najbolji mogući način, čak i kada nam nedostaje neko koga zaista volimo.

„Rajsko putovanje“ je drugi dugometražni film režisera Esbena Toft Džejkobsona, u Kopenhagen Bombaj produkciji i kreativnog tima koji stoji iza veoma hvaljenog filma „Veliki medved“. „Veliki medved“ je nagrađen u programu Generacija Kplus na Filmskom festivalu u Berlinu 2011. i obišao je više od 50 filmskih festivala širom sveta. „Rajsko putovanje“ ima ukupni budžet od 2,7 miliona evra, razvijen je i snimljen u studiju Kopenhagen Bombaj u Kopenhagenu i Stokholmu.

Oficijelni sajt:

 

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike