U trendu

Sedamdeset i dva dana

Žanr: komedija, drama
Trajanje: 93 min.

Glavne uloge:Rade Šerbedžija, Bogdan Diklić, Krešimir Mikić, Danilo Šerbedžija, Mira Banjac, Lucija Šerbedžija, Nebojša Glogovac
Scenario:Danilo Šerbedžija
Režija:Danilo Šerbedžija

SINOPSIS
Američka penzija dede Đurađa, koju prima njegova udovica Neđa, glavni je izvor prihoda ličke porodice Paripović. Nakon što Neđa umre i njihova egzistencija bude ozbiljno ugrožena, glava porodice – Mane, zajedno sa sinom Todorom i bratom Jojom smišlja "interesantan" plan: zameniti babu.
Mane je odlučan da sprovede svoj naum u delo pa makar morao da skloni s puta radoznalog komšiju Milu, ne posebno zainteresovanog lokalnog policajca, pijanog poštara, čak i članove vlastite porodice. Ovom idejom oduševljeni su svi osim Branka, Jojinog sina, kome je jedina želja da s devojkom Ličom pobegne što dalje od svih. Ali, on ima još jedan problem.
O FILMU
Film "Sedamdeset i dva dana" reditelja Danila Šerbedžije snimljen je u hrvatsko-srpskoj koprodukciji. Za tu savremenu crnu komediju sin slavnog glumca Radeta Šerbedžije, koji u filmu igra glavnu ulogu, dobio je nagrade na više letnjih festivala na prostoru bivše Jugoslavije.
Podstaknut anegdotom koju je čuo u mariborskoj kasarni pre dve decenije, kada mu je jedan vojnik rekao da njegova porodica ne radi ništa drugo osim što brine da im baba što duže živi jer dobija američku penziju, Danilo Šerbedžija napisao je scenario za film u kome kroz crni humor predočava specifičan lički mentalitet.
Oficijelni sajt

Premijera: 18. oktobar 2010. godine u Centru "Sava"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar