U trendu

Sinemanija 2012 (utorak, 30. oktobar)

Posle šest dana, revija filmova Sinemanija polako se približava kraju. Od holivudskih blokbastera do ostvarenja evropske kinematografije, publika je imala prilike da izabere filmove gotovo svih žanrova i produkcija. Požurite u Kolosej i Arenu jer najpopularnija filmska revija traje još samo dva dana.
Cena karte je 410 dinara, odnosno 420 dinara, i 120 za iznajmljivanje naočara za 3D filmove u beogradskom bioskopu Kolosej. Posetioci Sinemanije u Novom Sadu za kartu treba da izdvoje 350 dinara, odnosno 450 dinara za 3D filmove. Vidimo se na Sinemaniji!

Naziv filma: "Đavolji dvojnik" ("The Devil’s Double")
Termin prikazivanja: utorak, 30. oktobar, u 15.30 i 17.45 časova
Žanr: drama, triler
Trajanje: 109 min.

Glavne uloge: Dominik Kuper (Dominic Cooper), Lidivin Sanjije (Ludivine Sagnier), Rad Ravi (Raad Rawi)
Scenario: Majkl Tomas (Michael Thomas), Latif Jahija (Latif Yahia) – knjige
Režija: Li Tamahori (Lee Tamahori)

SINOPSIS
Bagdad, igralište bogatih i zlih, mesto gde se sve može kupiti – ali i sve ima svoju cenu. To je svet u kojem živi Udaj Husein, gde čezne za raskalašnim životom i besmrtnošću. Kad pukovnik Latif Jahija bude pozvan u Sadamovu palatu, suočava se s nemogućim zahtevom – da bude Udajov dvojnik, ili će mu ubiti porodicu. U svetu prevare i korupcije znati kome verovati za Latifa postaje pitanje života ili smrti, te se bori kako bi pobegao od načina života na kakav je prisiljen.

Naziv filma: "Kiler Džo" ("Killer Joe")
Termin prikazivanja: utorak, 30. oktobar, u 16.30 i 18.45 časova
Žanr: krimi triler, drama
Trajanje: 102 min.

Glavne uloge: Metju Mekonahi (Matthew McConaughey), Emil Hirš (Emile Hirsch), Džuno Templ (Juno Temple), Tomas Hejden Čerč (Thomas Haden Church), Džina Geršon (Gina Gershon)
Scenario: Trejsi Lets (Tracy Letts) – drama i scenario
Režija: Vilijam Fridkin (William Friedkin)

SINOPSIS
Džo Kuper besomučno ubija, a za 20.000 dolara zauvek će rešiti sve vaše probleme. Ukoliko ne radi kao detektiv u odeljenju za ubistva u Dalasu. Loša vest je da nesrećni diler Kris nema dovoljno novca da unajmi Džoa da se pobrine za njegovu majku, takođe dilerku. Zbog toga stavlja u zalog jedinu stvar koja je Džou interesantna – svoju devetnaestogodišnju sestru Doti.

Naziv filma: "Nestala" ("Gone")
Termin prikazivanja: utorak, 30. oktobar, u 14.45, 17.00 i 19.15 časova
Žanr: triler, drama, misterija
Trajanje: 94 min.

Glavne uloge: Amanda Sejfrid (Amanda Seyfried), Ves Bentli (Wes Bentley), Dženifer Karpenter (Jennifer Carpenter)
Scenario: Alison Bernet (Allison Burnett)
Režija: Heitor Dhalia

SINOPSIS
Džil Periš se vraća kući posle noćne smene i otkriva da je njena sestra Moli kidnapovana. Džil je izbegla otmicu pre godinu dana i uverena je da se isti serijski ubica vratio po Moli. Pošto ubica nije ostavio nikakav trag, policija nema dokaza i ne može joj pomoći. Uplašena da će Moli biti mrtva pre jutra, Džil kreće u samostalnu poteru i suočava se s ubicom. Da li će imati dovoljno vremena da ga nadmudri, otkrije njegove tajne i spase sestru?

Naziv filma: "Selest i Džesi zauvek" ("Celeste & Jesse Forever")
Termin prikazivanja: utorak, 30. oktobar, u 20.00 i 22.15 časova
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 92 min.

Glavne uloge: Rašida Džouns (Rashida Jones), Endi Samberg (Andy Samberg), Ilajdža Vud (Elijah Wood)
Scenario: Rašida Džouns (Rashida Jones), Vil Mekormak (Will McCormack)
Režija: Li Toland Kriger (Lee Toland Krieger)

SINOPSIS
"Selest i Džesi zauvek" je priča o dvoje ljudi koji su se upoznali u srednjoj školi, venčali veoma mladi i na kraju razišli. Doneli su odluku da se razvedu i da pokušaju da ostanu najbolji prijatelji, dok su paralelno u potrazi za novim ljubavnim partnerima. Međutim, taj plan nije baš lako realizovati. Selest – dominantna, uspešna i ambiciozna – ubeđena je da je razvod najbolja opcija za nju. Džesi je bez pogovora prihvatio činjenicu da su sad samo prijatelji, iako je i dalje voli. Kako postaje sve svesnija činjenice da se razvode, Selest polako i bolno shvata da je ona bila kavaljer u njihovoj vezi. Ali njen tajming sa Džesijem nije najsrećniji. Dok pokušavaju da upravljaju velikim promenama u svojim životima i srcima, njih dvoje će naučiti da istinski voleti nekoga znači da je nekada potrebno pustiti voljenu osobu. Film je duhovit i iskren prikaz slomljenog srca i dugog i teškog puta ka njegovom zalečenju.

Naziv filma: "Hipnotizer" ("Hypnotisoren")
Termin prikazivanja: utorak, 30. oktobar, u 21.00 i 23.15 časova
Žanr: krimi, drama, triler
Trajanje: 100 min.

Glavne uloge: Tobijas Zilijakus (Tobias Zilliacus), Mikael Persbrandt (Mikael Persbrandt), Lena Olin (Lena Olin)
Scenario: Paolo Vacirca, Alexandra Coelho Ahndoril (roman)
Režija: Lase Holstrom (Lasse Hallstrom)

SINOPSIS
Hladne decembarske noći psihijatar Erik Maria Bark dobija telefonski poziv iz stokholmske bolnice. Inspektor Jona Lina moli ga za hitnu pomoć u slučaju nesvesnog pacijenta koji preživljava jaku traumu. Inspektor se nada da će Erik moći da ostvari komunikaciju sa pacijentom, koristeći metodu hipnoze, kako bi pomogao policiji da ga ispita. Nesrećnom mladiću su na brutalan način ubijeni roditelji i jedna sestra. Hipnoza je jedini način da policija nađe neki trag i spase još jednog preživelog člana porodice pre nego što bude kasno.

Naziv filma: "Ghost Rider: duh osvete" ("Ghost Rider: Spirit of Vengeance)
Termin prikazivanja: utorak, 30. oktobar, u 21.30 časova
Žanr: akcija, fantazija
Trajanje: 95 min.

Glavne uloge: Nikolas Kejdž (Nicolas Cage), Kristofer Lamber (Christopher Lambert), Kiran Hinds (Ciaran Hinds), Idris Elba (Idris Elba)
Scenario: Skot Gimpl (Scott M. Gimple), Set Hofman (Seth Hoffman)
Režija: Mark Neveldin (Mark Neveldine), Brajan Tejlor (Brian Taylor)

SINOPSIS
Nikolas Kejdž reprizira ulogu Džonija Blejza u najnovijem delu filma "Ghost Ride: Duh osvete". Režiju najnovije akcione fantazije u kojoj se Džoni i dalje bori sa prokletstvom đavoljeg lovca potpisuje tim Neveldin/Tejlor. Sve će rizikovati kada se uortači sa vođom grupe pobunjeničkih monaha da bi spasao dečaka od đavola i da se eventulano oslobodi svog prokletstva zauvek.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar