U trendu

Slučaj Bader-Majnhof

Žanr: politički triler
Trajanje: 150 min.
Originalni i engleski naziv: Der Baader Meinhof Komplex; The Baader Meinhof Complex
Zemlja: Nemačka, Francuska, Češka, 2008

Glavne uloge:

Martina Gedek (Martina Gedeck), Moric Blajbtroj (Moritz Bleibtreu), Johana Vokalek (Johanna Wokalek), Nađa Uh (Nadja Uh)

Scenario:Štefan Aust (Stefan Aust) – knjiga, Uli Edel (Uli Edel), Bernd Ajhinger (Bernd Eichinger)
Režija:Uli Edel (Uli Edel)

SINOPSIS
Nemačka sedamdesetih. Bombe, terorizam i unutrašnji neprijatelji prete da ugroze krhku nemačku demokratiju. Andreas Bader i Urlike Majnhof bore se protiv novog lica fašizma: američkog imperijalizma koji podržava nemački establišment nacističke prošlosti. Njihova borba za novi, humaniji poredak nehumanim sredstvima počinje da širi strah u Nemačkoj. Grupi Bader-Majnhof suprotstavlja se šef policije Horst Herold, svestan da se sukobljava samo s vrhom ledenog brega.
O FILMU
Od reditelja Ulija Edela, poznatog po filmovima "Last Exit To Brooklyn", "Christiane F.", i scenariste Bernda Ajhingera (Bernd Eichinger), koji stoji iza filmova "Downfall", "Perfume – Story of a Murderer", "The Name of the Rose", stiže nemački film "Slučaj Bader-Majnhof", koji je nominovan za Oskara u kategoriji najbolji film van engleskog govornog područja.
Ovo je treća Edelova nominacija za Oskara u istoj kategoriji; prethodne je dobio za filmove: "Nowhere in Africa", za koji je i dobio Oskara 2002. godine, i "Downfall" iz 2004. godine.
Oficijelni sajt

Premijera: FEST 2009. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.