U trendu

Ti ga prosto ne zanimaš

Žanr: romantična komedija, drama
Trajanje: 129 min.

Glavne uloge:

Ben Aflek (Ben Affleck), Dženifer Aniston (Jennifer Aniston), Dru Barimor (Drew Barrymore), Dženifer Koneli (Jennifer Connelly), Bredli Kuper (Bradley Cooper), Skarlet Johanson (Scarlett Johansson), Džinifer Gudvin (Ginnifer Goodwin), Džastin Long (Justin Long)

Scenario: Abi Kon (Abby Kohn), Mark Silverstajn (Marc Silverstein), Greg Berent (Greg Behrendt) – knjiga, Liz Tučilo (Liz Tuccillo) – knjiga
Režija: Ken Kvapis (Ken Kwapis)

SINOPSIS
Film je zasnovan na bestseleru Grega Berenta i Liz Tučilo iz ekipe autora serije "Seks i grad". Priča smeštena u Baltimor, sastavljena od isprepletanih radnji, bavi se izazovima iščitavanja ili grešaka u iščitavanju ljudskog ponašanja. Dženifer Koneli glumi ženu zaglavljenu u lošem braku s likom kojeg tumači Bredli Kuper. Za to vreme, Kevin Konoli je čovek koji juri ženu koja ima aferu sa Kuperom. Gudvinova je mlada žena opsednuta likom Kevina Konolija, koja pokušava da namesti slučajne susrete s njim samo da bi naletela na njegovog prijatelja, kojeg glumi Long i koji s njom počinje eksperiment tipa "Moja draga dama". Barimorova glumi ženu koja je večito zbunjena zbog izlazaka s momcima, sada više nego ikad, u kulturi koja je više opsednuta tehnologijom nego realnim kontaktom među ljudima.
To je film o grupi međusobno povezanih mladih ljudi iz Baltimora koji lutaju kroz svoje različite veze od plićaka zabavljanja do dubokih mutnih voda bračnog života, pokušavajući da protumače znake suprotnog pola i nadajući se da će biti izuzeci u pravilu koje nema izuzetaka.
O FILMU
Ako si ikada sedela pored telefona pitajući se zašto je rekao da će pozvati, a nije, ili ako ne razumeš zašto ona više ne želi da spava s tobom, ili zašto vaša veza nikako da pređe na sledeći nivo, ti ga/je prosto ne zanimaš. "Ovo je možda prvi film inspirisan jednom rečenicom dijaloga iz epizode jedne televizijske serije", primećuje reditelj Ken Kvapis. Zapravo, ta rečenica je prvo inspirisala scenariste serije "Seks i grad", Grega Berenta i Liz Tučilo, da napišu budući bestseler "Ti ga prosto ne zanimaš". Kasnije je sve preraslo u dugometražni film s glumačkom ekipom iz snova: Ben Aflek, Dženifer Aniston, Dru Barimor, Dženifer Koneli, Kevin Konoli, Bredli Kuper, Džinifer Gudvin, Skarlet Johanson, Kris Kristoferson i Džastin Long. Ali, prvo im je bio potreban scenario.
Scenaristi Kon i Silverstajn pustili su da im naslov bude vodič u procesu pisanja. "Ako se momak ponaša kao da ga ne zanimate, onda ga ne zanimate", kaže Silverstajn. "To je prosta kristalizacija nečega što je vrlo očigledno. Gregov savet u knjizi je uvek da nije bitno zašto – jednostavno je tako." Kon dodaje: "Težimo preteranoj analizi svega što se dešava u vezi. Tako da, iako je vaš razgovor s nekim momkom trajao možda 45 sekundi, kasnija analiza može trajati 4-5 sati. Naše Žiži, Dženin i Bet rade u istoj kancelariji i treba da obavljaju posao, ali one zapravo seciraju telefonske poruke ili odlučuju kako obaviti sledeći telefonski poziv i slične stvari. To izgleda prilično realno."
Za režiju filma angažovan je Ken Kvapis, koji je navikao da radi sa ženskim pričama i isprepletenim vezama u mnogim filmovima. "Puno sam istraživao pripremajući se za ovaj film, mnogo pre nego što sam uopšte znao da ću ga režirati", kaže Kvapis sumorno. "Prvi put sam izašao s devojkom kada sam imao 16 godina, a oženio sam se sa 30. Između prvog sastanka i venčanja – čak i posle venčanja – napravio sam svaku moguću grešku koju neko može da napravi pokušavajući da upozna nekoga i da se zaljubi". "Film govori o ljudima koji pogrešno čitaju signale", kaže reditelj. "Muškarci i žene u ovom filmu su jednako zbunjeni; muškarci čine isto toliko grešaka koliko i žene; tako je sve divno uravnoteženo."
O REŽISERU
Ken Kvapis (reditelj)
Nagrađivani reditelj s lakoćom prelazi iz sveta filma u svet televizije i obratno. Kvapis je učestvovao u lansiranju nekih od najinovativnijih televizijskih komedija protekle decenije. Režirao je pilot epizodu nagrađivane serije "The Office" sa Stivom Karelom i Džonom Krasinskim. Radio je na serijama "Šou Larija Sandersa", "Šou Bernija Meka", "Malcolm in the Middle" i "Freaks and Geeks".
Za veliki ekran Kvapis je režirao filmove "Sestrinstvo putujućih pantalona" ("The Sisterhood of the Traveling Pants"), adaptaciju bestselera En Brašares, "Dozvola za venčanje" s Robinom Vilijamsom, Mendi Mur i Džonom Krasinskim, "Kozmetičarka i zver" sa Fren Drešer, "On kaže, ona kaže" s Kevinom Bejkonom i Elizabet Perkins, "Dunston Checks In" s Džejsonom Aleksanderom i Fej Danavej, "Vibes" s Džefom Goldblumom i Sindi Loper, "Sesame Street Presents: Follow That Bird", "Seksualni život" sa En Heš, Elizabet Benks i Keri Vašington.
O GLUMCIMA
Ben Aflek (Nil)
Priznat je kao scenarista, glumac, a odskora i kao reditelj. Rediteljski debi je ostvario 2007. godine filmom "Gone Baby Gone". Takođe je bio koautor scenarija. Godine 2006. pobrao je pohvale za svoju ulogu u noar drami "Hollywoodland", za koju je dobio više nagrada i nominacija. Ovaj glumac je u prvi plan izbio 1997. dramom "Dobri Vil Hanting", u kojoj je glumio i napisao scenario za nju zajedno s Metom Dejmonom. Oni su dobili Oskara i Zlatni globus za najbolji originalni scenario.
Aflek je potom glumio u Oskarom nagrađenom filmu Džona Medena "Zaljubljeni Šekspir". Usledili su "Armagedon" i "Perl Harbor" u režiji Majkla Beja, "Sile prirode", "Boiler Room", "Prestrojavanje", "Svi naši strahovi", "Derdevil", "Devojka iz Džerzija" Kevina Smita i drugi naslovi.
Dženifer Aniston (Bet)
Nagrađivana gumica i jedna od najpopularnijih zvezda današnjice. Nedavno je glumila u hit komediji "Marli i ja" pored Ovena Vilsona. Drugi njeni skoriji filmovi su "Management", "Raskid" i "Prijatelji s novcem". Godine 2004. završila je svoju desetu i poslednju sezonu megahit serije "Prijatelji".
Tokom emitovanja serije ova glumica je dobila Zlatni globus i nagradu Emi za svoju ulogu Rejčel Grin. Uživajući u velikom uspehu na malom ekranu, Anistonova je nastavila da radi i studijske i nezavisne filmove. Među naslovima u kojima se pojavila su "Dobra devojka" s Džejkom Gilenhalom, "Ona je ta" Edvarda Bernsa, "Picture Perfect" s Kevinom Bejkonom, "’Til There Was You", "The Object of My Affection", "Office Space", "Rok zvezda" s Markom Valbergom, "Svemoćni Brus" s Džimom Kerijem i Morganom Frimenom, "Along Came Polly" s Benom Stilerom i "Rumor Has It…" reditelja Roba Rajnera.
Dru Barimor (Meri i izvršni producent)
Omiljena je među filmskom publikom već preko tri decenije. Postigla je uspeh i iza kamere kao producent sa svojom producentskom kućom Flower Films, koja je napravila filmove kao što su romantične komedije "Nikad poljubljena" i "50 prvih sastanaka" i akcioni hitovi poput naslova "Čarlijevi anđeli" i njegovog nastavka. Pored uloge producenta u filmovima o Čarlijevim anđelima, Barimorova je ostvarila i zapaženu ulogu uz Kameron Dijaz i Lusi Liu.
Osvojila je publiku i kritiku ulogama u brojnim komedijama kao što su "Svadbeni pevač" i "50 prvih sastanaka" uz Adama Sendlera, "Fever Pitch" u režiji braće Fareli, biografska satira Džordža Klunija "Ispovesti opasnog uma" sa Semom Rokvelom, "Riding in Cars with Boys" Peni Maršal, "Home Fries" s Lukom Vilsonom i mnoge druge. Prošlog leta Barimorova je režirala komediju "Whip It!", u kojoj je i glumila pored Elen Pejdž i Džulijet Luis. Uskoro će se pojaviti u filmu "Svi su dobro" s Robertom de Nirom, Kejt Bekinsejl i Semom Rokvelom.
Ova glumica je na filmu debitovala sa pet godina – 1980. u naučnofantastičnom trileru "Altered States". Međutim, tek joj je uloga Gerti u Spilbergovom blokbasteru "E.T. vanzemaljac" iz 1982. donela slavu. Nakon toga je glumila u trileru "Potpaljivačica" i komediji "Nepomirljive razlike", za koji je bila nominovana za Zlatni globus. Među ostalim njenim filmovima su i "Mačje oko" po scenariju Stivena Kinga, "Daleko od kuće", "Poison Ivy", "Guncrazy", koji joj je doneo još jednu nominaciju za Zlatni globus, "Loše devojke", "Luda ljubav", "Betmen zauvek", "Svi kažu volim te" Vudija Alena, horor hit "Vrisak" Vesa Krejvena i drugi.
Dženifer Koneli (Dženin)
Osvojila je Oskara za ulogu u filmu "Blistavi um" Rona Hauarda. Usledile su i brojne druge nagrade i nominacije za isti film. Nedavno se pojavila u naučnofantastičnom trileru "Dan kada se Zemlja zaustavila" s Kijanuom Rivsom. Konelijeva je ostvarila vrlo zapaženu ulogu narkomana u filmu Derena Aronofskog "Rekvijem za snove". Vrlo je zapažen i cenjen bio njen rad u naslovima kao što su "Reservation Road" s Hoakinom Feniksom, Markom Rufalom i Mirom Sorvino, "Krvavi dijamant" s Leonardom di Kapriom i Đimonom Hunsuom, "Mala deca" reditelja Toda Filda, "Kuća peska i magle" Vadima Perelmana i biografski film "Polok" Eda Harisa.
Njena filmografija obuhvata i filmove "Dark Water", "Hulk" Anga Lija, "Waking the Dead", "Inventing the Abbotts", "Grad tame" Aleksa Projasa, "Lavirint", "Mulholland Falls" Lija Tamahorija, "Higher Learning" Džona Singltona, "Raketaš" Džoa Džonstona i "Bilo jednom u Americi" Serđa Leonea, u kojem je ostvarila i glumački debi.
Oficijelni sajt

Premijera: 26. februar 2009. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.