Upoznajte male Fokerove

Žanr: komedija
Trajanje: 98 min.

Glavne uloge:Robert de Niro (Robert De Niro), Ben Stiler (Ben Stiller), Oven Vilson (Owen Wilson), Blajd Daner (Blythe Danner), Džesika Alba (Jessica Alba), Lora Dern (Laura Dern), Harvi Kajtel (Harvey Keitel), Teri Polo (Teri Polo), Barbra Strajsend (Barbra Streisand), Dastin Hofman (Dustin Hoffman)
Scenario:Lari Staki (Larry Stuckey), Džon Hamburg (John Hamburg), Viktorija Straus (Victoria Strouse)
Režija:Pol Vajc (Paul Weitz)

SINOPSIS
Testiranje živaca između Džeka Barnsa (Robert de Niro) i Grega Fokera (Ben Stiler) eskaliraće do neslućenih granica u trećem nastavku blokbaster serijala – "Upoznajte male Fokerove". Lora Dern, Džesika Alba i Harvi Kajtel pridružili su se zvezdanoj ekipi iz prva dva dela.
Bilo je potrebno deset godina, dva mala Fokera sa ženom Pem (Polo) i prevazilaženje brojnih prepreka da Grega konačno prihvati njegov neurotični tast Džek. Kada Greg prihvati da zbog novčanih problema honorarno radi za farmaceutsku kompaniju, Džekove sumnje u omiljenog mu medicinskog brata vraćaju se istog trenutka.
Kad se čitav Gregov i Pemin klan – uključujući i Peminog nesrećno zaljubljenog bivšeg dečka Kevina (Oven Vilson) – skupi za proslavu rođendana blizanaca, Greg će morati da dokaže skeptičnom Džeku da je potpuno sposoban da bude domaćin kuće. Ali, uz sve nesporazume, špijuniranje i tajne misije, hoće li Greg proći Džekov konačni test i postati novi patrijarh porodice – ili će krug poverenja biti prekinut zauvek?
O FILMU
Sve je počelo 2000. godine komičnim frustracijama medicinskog brata Grega Fokera, koji je pokušao da impresionira roditelje svoje devojke, ali se našao na milosti i nemilosti zastrašujućeg patrijarha porodice, Džeka Barnsa. Publika širom sveta bila je oduševljena ovom komedijom i dirljivim momentima koji odražavaju svakodnevne probleme u porodici.
Uspeh je ponovljen i 2004. godine, kada je Greg upoznao svoje nekonvencionalne roditelje s budućom tazbinom i kad je pokušao da se snađe u zapaljivoj situaciji, ali tako da ne bude izbačen iz Džekovog kruga poverenja. Franšiza je rođena jer bioskopska publika nije mogla da se zasiti Džeka, Grega i njihovih otkačenih klanova. Zapravo, "Upoznajte Fokerove" postala je najuspešnija komedija u istoriji studija "Univerzal" jer je posle filma "Sam u kući" komedija s najvećom bioskopskom zaradom u Americi.
Sada je vreme da upoznamo male Fokerove – Samantu i Henrija, u filmu koji će se baviti iskušenjem i mukama koje nastaju u porodici koja se širi. S obzirom na to da se "Upoznajte Fokerove" završio tako što se trudna Pem udala za Grega pred njihovim voljenima, sledeće poglavlje je već bilo utvrđeno.
Šest godina kasnije, pronalazimo Grega, koji je glavni medicinski brat u bolnici, a Pem je majka koja ostaje kod kuće da čuva decu. Zajedno se suočavaju s najvećim životnim izazovima dok odgajaju malu decu. Kada Džekov drugi zet, dr Bob, dokaže da više nije dostojan, on gubi i poziciju naslednika trona. Sada će Džek proglasiti Grega za novog patrijarha porodice, što će Gregu uliti novo samopouzdanje, ali i mnogo novih briga.
Za oskarovca Roberta de Nira mogućnost da igra u filmu koji se bavi više fizičkom komedijom bila je osvežavajuća promena. Bilo da je zakopan u pesku ili ima nepovoljnu reakciju na lek za postizanje erekcije, De Niro će izazvati smeh. Posebno je uživao u tome što se udružio sa starim drugarom: "Ben ima poseban način na koji reaguje i izgovara tekst koji je prilično jedinstven. Mi smo praktično stari drugari i sjajno se zabavljamo na snimanju." O saradnji sa De Nirom Stiler kroz smeh kaže: "Konačno, posle deset godina, mogu opušteno da mu se obraćam s ‘Bobe’. Za mene je poenta filma ‘Mali Fokerovi’ to što sam ponovo radio s Robertom de Nirom."
Reditelj filma ceni De Nirovu spremnost da uradi sve što se od njega traži. "U jednoj sceni, Džek treba da skoči u jedan od onih bazena s lopticama koje imate na dečijim žurkama. De Niro je sam odradio tu scenu, skočio je uvis i licem zaronio u gomilu plastičnih loptica. Tako nešto obično odrade kaskaderi, ali Bob je u odličnoj formi i bio je spreman sam to da uradi. Bilo je zabavno videti njegove stare poteze iz ‘Razjarenog bika’."
Nakon što ih je venčao u filmu "Upoznajte Fokerove", činilo se da je Kevinova opsednutost bivšom prestala – ali to je bilo samo privremeno. "Kevin je sušta suprotnost Gregu, koji ne može da funkcioniše a da se ne upuca u nogu. Kevin je neko koga želite da zadavite, ali ne možete jer je stvarno dobar momak", kaže reditelj. "Ideja o savršenom bivšem dečku koji ima prošlost s vašom devojkom teško je svariti, posebno ako je i taj momak opsednut idejom da se pomiri s njom", kaže Stiler. "Oven je zaista duhovit i kakva god da je uloga, on shvata ko je njegov lik i toliko se uživi da je na kraju na snimanju isprobavao razne verzije kako bi Kevin odreagovao u nekoj situaciji."
Žene iz ovog serijala takođe su se promenile tokom godina. Pem Foker, koju igra Teri Polo, zamenila je ulogu tatine devojčice ulogom žene i majke, dok je nežna Dina, koju igra Blajd Daner, postala mnogo opuštenija pod uticajem nove prijateljice, Roz Foker, koju glumi dvostruka dobitnica Oskara, Barbra Strajsend, čija je karijera seksualnog terapeuta posle izdavanja knjige i pokretanja emisije dostigla neslućene razmere.
Glumačko ujedinjenje ne bi bilo potpuno bez prisustva dvostrukog dobitnika Oskara Dastina Hofmana, koji se vratio ulozi Gregovog netipičnog oca Bernija. S njim je krug poverenja bio kompletiran. Ovoj snažnoj ekipi pridružili su se i Džesika Alba u ulozi prelepe i živahne predstavnice farmaceutske kuće Endija Garsije, koja će imati bitnu ulogu u stvaranju dodatnih neprilika za Grega, sjajni Harvi Kajtel u ulozi preduzetnika Rendija i Lora Dern kao stereotipna direktorka elitnog obdaništa.
Oficijelni sajt

Premijera: 22. decembar 2010. godine u 21 čas, bioskop "Ster"

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.