Viking (video)

Žanr: akcija, drama, istorijski
Trajanje: 143 min

Glavne uloge: Danila Kozlovski, Svetlana Kočenkova, Maksim Sukhanov, Igor Petrenko, Vladimir Jepifantsev, Andrej Smolijakov, Kiril Pletnev, Aleksandra Bortič
Scenario: Andrej Kravčuk, Andrej Rubanov, Viktor Smirnov, Johan Melin
Režija: Andrej Kravčuk

SINOPSIS

To je bio svet nestvarene i veličanstvene prirode, gde je čovek bio slab i obožavao je prirodu da bi se održao u životu. Surovi predeli fjordova i beskrajna snaga Ledenog okeana razvijala je u starosedeocima osećaj samopoštovanja i želje da budu dostojni ovog sveta. Ta strast ih je održavala u ovim krajevima Zemlje. Tako su postali Vikinzi.

Slični tekstovi

Iz vremena teških mačeva i tamnih zakona krvi, kada je pritisak velikog haosa davao povod za heroje. Iz Srednjeg veka dolazi nam priča koja je promenila Rusiju zauvek. Kijevska Rusija, krajem 10. veka. Nakon smrti oca, vladara Kijevske Rusije, mladi knez je prinuđen na izgnanstvo. U izgnanstvu okuplja vojsku nadajući se da će ponovo osvojiti Novgorod, ali se na tom putu suočava sa moćnim vizantijskim snagama.

REDITELJ O FILMU

„Naš film je priča o princu koji je stvorio rusku državu. Njegovi preci su došli iz Skandinavije. Mi govorimo o našim korenima, o onima koji su uspeli da ujedine narode i stvore su novu zemlju. U njihovim venama tekla je ne samo krv Slovena, već i Vikinga. Mi želimo da napravimo zabavan i spektakularan film zasnovan na ozbiljnoj ljudskoj drami, želimo da ispričamo priču o rođenju ljudske duše. I rođenju jedne države“, kaže reditelj Andrej Kravčuk.

Premijera: FEST 2017. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.