U trendu

Virtuelna svest

Žanr: drama, misterija, naučna fantastika
Trajanje: 119 min.
Premisa: Dr Fil Kaster će umreti da sačuva tajnu

Glavne uloge:Džoni Dep (Johnny Depp)Rebeka Hol (Rebecca Hall)Morgan Friman (Morgan Freeman)Pol Betani (Paul Bettany)Silijan Marfi (Cillian Murphy)Kejt Mara (Kate Mara)Kol Hauzer (Cole Hauser)
Scenario:Džek Paglen (Jack Paglen)
Režija:Voli Fister (Wally Pfister)

SINOPSIS

Doktor Vil Kaster je istraživač koji teži da stvori mašinu s veštačkom inteligencijom i ljudskim emocijama koja može da nadmaši mogućnosti ljudskog mozga. U svojoj nameri da ubiju doktora Kastera članovi radikalne organizacije daju mu i poseban podstrek da uspe u svom eksperimentu – omogućuju mu da i sam u njemu učestvuje. Vilova glad za znanjem preti da naraste do neslućenih granica, što će mu obezbediti i neslućenu moć…

O FILMU

Režiju filma „Virtuelna svest“ potpisuje oskarovac Voli Fister, slavni direktor fotografije svih najuspešnijih filmova Kristofera Nolana („Betmen trilogija“, „Memento“, „Početak“). Navikli smo da gledamo Džonija Depa u ekscentričnim ulogama („Pirati sa Kariba“, „Mračne senke“, „Usamljeni osvetnik“), ali u filmu „Virtuelna svest“ publika će biti u prilici da ga vidi u najmračnijem izdanju do sada. Dep glumi istraživača iz bliske budućnosti koji biva aploudovan na Internet, čime uspeva da postane „svesna mašina koja prevazilazi granice biologije“.

U fokusu filma je doktor Vil Kaster (Džoni Dep), jedan od najeminentnijih istraživača u domenu veštačke inteligencije. Na korak je da stvori mašinu s veštačkom inteligencijom i ljudskim emocijama koja može da nadmaši mogućnosti ljudskog mozga. Kontroverzni eksperimenti učinili su ga poznatim, ali ujedno i metom radikalnih aktivista koji čine sve da osujete njegov projekat. Ipak, i protiv svoje volje, oni mu pomažu da stigne do finalne faze projekta: postaje izvor ljudskih emocija za mašinu. Njegova supruga Evelin (Rebeka Hol) i prijatelj Maks Voters (Pol Betani) postaju svesni da više ne mogu da kontrolišu Vila, koji žudi za sve većim saznanjima i moći.

Uloge u filmu „Virtuelna svest“ tumače Džoni Dep, Morgan Friman, Kejt Mara, Silijan Marfi, Pol Betani, Kol Hauzer, Džoš Stjuart, Rebeka Hol i Klifton Kolins Junior.

Oficijelni sajt

Premijera: 17. april 2014. godine

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar