Zločinački um (video)

Žanr: akcija, krimi, drama
Trajanje: 113 min

Glavne uloge: Rajan Rejnolds (Ryan Reynolds), Gal Gadot (Gal Gadot), Alis Iv (Alice Eve), Geri Oldman (Gary Oldman), Kevin Kostner (Kevin Costner), Skot Adkins (Scott Adkins), Tomi Li Džouns (Tommy Lee Jones), Majkl Pit (Michael Pitt)
Scenario: Daglas Kuk (Douglas Cook), Dejvid Vajsberg (David Weisberg)
Režija: Arijel Vromen (Ariel Vromen)

SINOPSIS

Priča o pravom čoveku u pogrešnom telu. Kao poslednji pokušaj zaustavljanja katastrofe svetskih razmera – okorelom, opasnom i nepredvidivom osuđeniku na smrt usađuju se sećanja, tajne i veštine poginulog CIA agenta s nadom da će baš on uspeti završiti misiju operativca. Šta se događa kada jedina nada CIA da zaustavi terorističku pretnju nuklearnom arsenalu leži u mračnom, nepredvidivom i pukotinama oštećenom umu kriminalca?

O FILMU

Ovaj sveži provokativni pristup špijunskom akcionomm trileru pod nazivom „Zločinački um“, koji potpisuje reditelj Arijel Vromen, koji je okupio zvezdanu podelu na čelu sa Rajanom Rejnoldsom, Kevinom Kostnerom, Galom Gadotom, Tomi Li Džounsom i Gerijem Oldmanom, prodire u tajni svet sećanja i identiteta i kontrole uma, kroz ubicu osuđenog na smrt koji preuzima savest agenta CIA i biva prisiljen na divlju trku s vremenom.

Ova napeta priča počinje kada agent CIA Bil Poup (Rejnolds) tragično pogine tokom hitne tajne misije. Pratio je briljantnog hakera poznatog kao „Holanđanin“ (Majkl Pit), koji je, surfujući nezakonitom mrežom pod nazivom Dark Web, otkrio način kako da upravlja celim naoružanjem američke vojske.

Smrću Poupa, sve važne informacije koje je prikupio o Holanđaninu i njegovim kretanjima izbrisane su zauvek. Mrtvi ne mogu govoriti. Ili mogu? Kao što Kevin Kostner kaže: „Nekada su mrtvi sa sobom u grob nosili svoje tajne, ali funkcionisanje mozga više nije misterija, a nauka sve više napreduje i uskoro će biti moguće preneti sećanja s jedne osobe na drugu.“

Upravo zato nemilosrdni londonski šef CIA Kvejker Vels (Oldman), odlučuje da organizuje eksperimentalni zahvat u kojem bi se Poupov DNK usadio direktno u sinapse mozga drugog čoveka. Za to angažuje nekonvencionalnog neurohirurga, dr Franksa (Tomi Li Džouns), koji pronalazi osobu koja bi mogla biti pogodna za apsorbovanje Poupvih sećanja: podmuklog i poremećenog osuđenika na smrt po imenu Džeriko (Kostner), koji je, zbog oštećenja mozga u detinjstvu, nepredvidljiv, ali savršen kandidat. Budući da je lišen empatije i osećaja, Džeriko je kao prazan papir na koji se mogu utisnuti Poupova sećanja.

Oficijelni sajt: Criminal (2016)
Premijera: 21. april 2016. godine u bioskopu

https://www.youtube.com/watch?v=Sa4VA2phqEM

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.