U trendu

Zulu

Žanr: krimi drama, triler
Trajanje: 110 min.

Glavne uloge: Orlando Blum (Orlando Bloom), Forest Vitaker (Forest Whitaker), Tanja van Gran (Tanya van Graan)
Scenario: Džerom Sale (Jerome Salle), Džulijen Rapenau (Julien Rappeneau), Karil Fere (Caryl Ferey), knjiga
Režija: Žerom Sale

SINOPSIS

Ali Sokhela (Forest Vitaker) je šef odeljenja za istrage ubistava južnoafričke policije u Kejptaunu. Kao dete je jedva pobegao od militantnih jedinica koje su bile u ratu sa Afričkim nacionalnim kongresom Nelsona Mendele. Mališan i njegova majka izbegli su masakr, ali su psihološki ožiljci ostali. Sokhela radi sa detektivom problematičnog karaktera Brajanom Epkinom (Orlando Blum), koji nakon razvoda tone u more alkohola. Istraga ubistva mlade osamnaestogodišnje devojke iz višeg staleža komplikuje se nakon ubistva kolege policajca pred njihovim očima. Ubrzo nakon toga, daljom istragom pronalaze vezu ubistva mlade žene sa trgovinom nove ilegalne supstance koja je postala dostupna na ulicama Kejptauna. Život Alija i Brajana dobija novo ubrzanje i mnogo opasniji tok.

O FILMU

Ostvarenje „Zulu“ premijeru je doživeo na zatvaranju 66. Filmskog festivala u Kanu, a režiju filma potpisuje Žerom Sale. Neki od filmova koji nose njegov pečat su: „Turista“, „Largo Vinč“ i „Dvoličnost“. Scenario za adaptaciju istoimenog romana francuskog pisca Karila Ferea, Sale je napravio u saradnji sa Žilijenom Papenauom.

Mračni krimi-triler sniman je u Kejptaunu, a u njegovoj realizaciji učestvovali su i junoafrički glumci koji pričaju lokalnim jezikom zbog bolje verodostojnosti filma. „Zulu“ predstavlja sliku Južnoafričke Republike, koja i dalje oseća posledice aparthejda koje ne mogu da iščeznu preko noći i da se zaborave.

Premijera: 14. avgust

 

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar