U trendu

Alaja

Alaja Dana Hoton (Aaliyah Dana Haughton) rođena je 16. januara 1979. godine u Njujorku. Poznata R&B pevačica kao devojčica se sa porodicom preselila u Detroit i u tom gradu je provela detinjstvo. Svoj talenat pokazala je još kao dete, pevajući u crkvi i školi.

Još pre nego što je završila srednju školu, sa samo 15 godina, izdala je svoj prvi album, „Age Ain“t Nothing But a Number“. Uprkos tome što je bila veoma mlada, ovaj album doneo joj je dva velika hita – „Back and Forth“ i „At Your Best“ (You Are Love). Sa samo 17 godina udala se za svog producenta, Robija Kelija.

Svoj drugi album izdala je 1996. godine; na tom albumu imala je puno pesama koje je radila u saradnji sa poznatim američkim reperima. Njen izuzetan glas zainteresovao je mnoge producentske kuće i često je dobijala ponude za snimanje audio reklama i kreiranje glasova za junake crtanih filmova.

Poslednji album izdala je krajem 2000. godine pod nazivom Aaliyah. Svoj treći album nije mogla adekvatno ni da promoviše, jer je 25. avgusta 2001. godine poginula u avionskoj nesreći na Bahamima, kada je imala samo 22 godine. Svet ljubitelja R&B muzike ostao je tako bez jednog velikog potencijala i sjajnog izvođača.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.