U trendu

Cane i Rambo u crtaću

Nagradno pitanje za vas: šta povezuje Ramba Amadeusa, Caneta iz "Partibrejkersa" s jedne strane, i mene i moje naslednike, Vanju i Vuleta, s druge? Ni ja do juče nisam znao. Idemo redom.
O tome koliko smo sudbinski povezani i koliko je malo falilo da se orodim s jednim od naših najboljih muzičara čitali ste nekada davno u sada već legendarnom članku "Rambo, care!" (ukoliko niste, obavezno pročitajte). Kako je Staloneov vanvremenski "Rambo" doživeo nekoliko delova, tako je i naša saga dobila nastavak – "Rambo, care – drugi deo". I ovaj članak pročitajte, kako biste na pravi način zaplovili u dalji tok priče. Eto, sad znate moje mišljenje o Rambu Amadeusu. I što bi rekao Dragan Nikolić u istoimenom filmu, idemo dalje.
Na redu je Zoran Kostić. Ne znate ko je? Ma znate, sigurno. To je moj roditelj, kao i mnogih iz moje generacije. Svakako, Cane je mnogo zvučnije. Moje mišljenje o njemu, ukoliko kojim čudom ne znate, saznaćete vrlo lako. Pročitajte jedan od mojih prvih članaka na Krstarici, "Povratak Partibrejkersa", i sve će biti jasno kao dan. Dopuna priči bio bi izveštaj s nastupa na festivalu "Jelen pivo lajv". Zaokružismo prvi krug.
Moje u više navrata stručne saradnike – Vanju i Vuleta, već ste dobro upoznali. E, sad se vraćamo na glavno pitanje, šta je to što nas sve zajedno povezuje? Evo šta. Povezuje nas jedan krevet. Nije vam jasno? Na tom krevetu ćemo od jeseni, svake večeri u isto vreme, sedeti uz televizor, čekajući svako svoje junake. Mi ćemo biti s jedne, a naši junaci s druge strane ekrana.
Popularni "Sunđer Bob Kockalone" ovih dana slavi deseti rođendan. Mislim da nema čoveka (ne samo deteta) da nije odgledao makar jednu epizodu. Kakve sad ima veze s Rambom i Canetom ovaj sjajni crtać, preveden na 25 jezika i gledan u čak 170 zemalja širom sveta? Ima, ima. Na našu veliku radost, od septembra kreću potpuno nove epizode. A kao specijalni gosti pojaviće se upravo ova dva velikana. Zar nije sjajno? Cane, koji takođe obožava ovaj crtani i s porodicom ga redovno gleda, pozajmio je svoj glas surferu. Za Ramba još ne znamo koji je lik u pitanju, ali ne mari. Svakako ćemo čekati da pored već prepoznatljivih glasova Boba, Patrika, Lignjoslava, Sendi i drugih, čujemo i ovo osveženje.
Jedva čekam septembar. Dobro, dobro… Vanja me vuče za rukav govoreći da i ona jedva čeka. Eto, i Vanja jedva čeka septembar! Eno, i Vule dreči iz druge sobe. Sigurno i on jedva čeka. Ili se ukakio… Pozdrav za sve obožavaoce Sunđer Boba! Naravno, i Caneta i Ramba.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.