Antonio Serano nastupa na Beogradskom džez festivalu

Antonio Serano iz Španije i najbolji flamenko džez kvaret na svetu „Flame&Co“, nastupiće 27. oktobra u Sava Centru, u okviru 32. Beogradskog džez festivala.

Organizatori iz Doma omladine Beograda kažu da je ovaj nastup deo istog programa u kome će na početku večeri nastupiti glavne zvezde festivala „Avishai Cohen Trio“.

Nastup najvažnijeg inovatora flamenko džez muzike Antonija Serana omogućen je zahvaljujući saradnji sa Institutom Servantes.

U skladu sa sloganom „Planeta: džez“, Beogradski džez festival ove godine posebno predstavlja džez umetnike iz latino zemalja.

Serano je vođa „Flame&Co“ i svetski priznati virtuoz na usnoj harmonici – smatra se za jedno od najvećih imena španske džez scene svih vremena.

Nastupao je deset godina sa bendom veličanstvenog gitariste Paka de Lusije, što mu je pomoglo da sam nauči da izvodi sve muzičke žanrove i dobije priliku da pokaže širom sveta svoju izuzetnu instrumentalnu raznovrsnost.

Tokom karijere, Antonio je nastupao sa Barbarom Hendriks, Plasidom Domingom, kao i brojnim klasičnim orkestrima u Evropi, pa i sa drugih kontinenata.

Serano je izdao 12 albuma, ali je kao muzičar svirao sa većinom pop i rok umetnika u Španiji, posebno neizbrisivo doprinoseći muzici za mnoge filmove slavnog španskog reditelja Pedra Almodovara.

Karte za koncert mogu se kupiti putem Eventim prodajne mreže, po ceni od 1200, 1500 i 2000 dinara, kao i vauceri za dve koncertne večeri u Sava Centru, te ceo komplet ulaznica za glavni program 32. BDŽF.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.