Beer Fest na Ušću od 18. do 22. avgusta

Već smo pričali o tome da Srbija i Beograd i te kako imaju šta da ponude čak i dok su ove velike letnje vrućine. Iako su mnogi Beograđani pohrlili na more kako bi se malo rashladili i odmorili, uvek je dovoljno onih koji su tu i koji su spremni za akciju. A festival koji danas predstavljamo svakako je pravo mesto za to. Pouzdano znamo da mnogi turisti iz Evrope i sveta tempiraju svoj odmor i posetu našem glavnom gradu baš u vreme ove manifestacije. Teško ćete negde naći bolju i jeftiniju zabavu, kao i toliko vrsta piva na jednom mestu.
Naravno, pogodili ste da se radi o beogradskom Beer Fest-u. Dakle, nakon predstavljanja festivala piva u Vrnjačkoj Banji, na red je došao i ovaj naš, beogradski. Zbog kompleksnosti i obimnosti ovog događaja prinuđeni smo da priču podelimo na dva dela. Prvi deo donosi važne podatke i činjenice o samom festivalu, a drugi predstavlja same učesnike. Idemo redom.
Dakle, ovogogodišnji Belgrade Beer Fest biće održan od 18. do 22. avgusta na Ušću, koje važi za verovatno najlepši otvoreni koncertni prostor u Beogradu. Samo da nas vreme posluži i sleduje nam pet dana neverovatne zabave. "Beogradska kulturna mreža", koja je producent festivala, očekuje da će ovogodišnji muzički program prevazići sve prethodne. Očekuje se i veća poseta od prošlogodišnje, kada se za pet festivalskih večeri okupilo više od pola miliona ljudi. Očekivanja se baziraju na činjenici da interesovanje za Beer Fest, kako u zemlji, tako i u inostranstvu, raste iz godine u godinu. Važan podatak je da je ovaj festival po prosečnoj poseti najveći muzički festival u Evropi. Da se ne lažemo, tome svakako najviše doprinosi besplatan ulaz, bogat muzički program i jeftino pivo. Naravno, i ove godine ulaz je besplatan.
Beer Fest je ustanovljen još 2003. Za sedam godina postojanja preko tri miliona posetilaca uživalo je u više od 350 besplatnih koncerata i degustiralo je preko sedamdeset brendova piva. Festival je dobio i mnogobrojna priznanja. Godine 2005. britanski list "The Independent" svrstao ga je među dvadeset najvećih svetskih događaja koje bi trebalo posetiti. Marketinški časopis "Taboo" 2009. godine dodelio mu je nagradu za marketinški događaj godine.
Ne bi trebalo zaboraviti ni brojne društvene kampanje tipa "Biram da recikliram" ili "Dok pijem ne vozim", koje neće izostati ni ovog puta. Ove godine prvi put se uvode i dve VIP lože, namenjene posetiocima koji žele da festival prate udobno i koji vole da uživaju u povlašćenom statusu. Kao i svi ostali, oni će bez sumnje uživati svih pet dana u nastupima imena kao što su "Partibrejkersi", "Riblja čorba", Bajaga, "Van Gogh", "YU Grupa", "Sunshine", "Orthodox Celts" i mnogi drugi. Ali o samom programu u narednom članku. Današnji uvod završićemo citirajući organizatora da se Beer Fest već "etablirao kao jedan od najznačajnijih segmenata turističke ponude Srbije, te kao brend koji radi na promovisanju zemlje i jačanju njenog imidža".
Vidimo se na Ušću!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.