Bob Dilan 6. juna u Areni

Ljudi, kako napreduje potraga za povoljnim kreditom? Je l’ se neko već snašao? Da ne daje možda neka banka tri koncerta plus jedan gratis? Javite čim bude nešto…
Za to vreme mi idemo na novu junsku najavu. I to kakvu! Dovoljno je reći da njegova karijera traje već 57 godina. Deluje neverovatno, zar ne? Ne kad je u pitanju legendarni Bob Dilan (Bob Dylan). Nekako tiho i nenametljivo, kakav je uvek i bio, prosto se uvukao između Eltona Džona (3. jun) i Erika Kleptona (10. jun).
Dakle, kultni američki rok muzičar i pesnik Bob Dilan nastupiće u Beogradskoj areni 6. juna ove godine, na radost armije njegovih fanova u našoj zemlji. Biće ovo novi susret posle celih 19 godina, kada je 11. juna 1991. podigao na noge sve prisutne na stadionu "Galenike" u Zemunu. Dilan važi za jednog od najznačajnijeg muzičara dvadesetog veka, čiji uticaj se prosto ne da izmeriti niti objasniti.
Dilan je rođen 24. maja 1941. kao Robert Alen Cimerman (Robert Allen Zimmerman), a od 1962. koristi svoj sadašnji pseudonim. Na impozantnoj listi objavljenih izdanja su čak 34 studijska albuma, 58 singlova, 14 kompilacija i 13 živih albuma. O nagradama ne vredi ni govoriti. Tu je Gremi, Zlatni globus, Oskar; naravno, primljen je i u Rokenrol kuću slavnih, kao i u Kuću slavnih tekstopisaca. Autor je vanvremenskih hitova kao što su "Blowin’ in the Wind", "Like a Rolling Stone", "Knockin’ on a Heaven’s Door", "The Times They Are a-Changin’", "Deslation Row" i mnogi drugi. Tokom svoje karijere obuhvatao je mnoge muzičke pravce, od folka, bluza i kantrija, pa sve do rokenrola i rokabilija. Radio je i tradicionalne engleske, irske i škotske pesme, a oprobao se čak i u džezu i svingu. Danas gotovo da nema muzičara koji se neće zahvaliti ovom velikanu na inspiraciji i ogromnom uticaju na njega.
Godine 1988. Dilan započinje svoju "Never Ending" turneju, koja, eto, traje i danas. U sklopu nje do sada je održao više od 2.100 koncerata, a pored Beograda posetiće i mnoge druge zemlje u regionu (Rumunija – 2. jun, Bugarska – 3. jun, Makedonija – 4. jun i Hrvatska – 7. jun.). Organizator spektakla u našem glavnom gradu je produkcijska kuća "Avalon". Ovaj podatak je već objavljen na zvaničnom sajtu pevača, tako da više nema nikakvih nedoumica. Ostale pojedinosti o nastupu u Areni očekujte kada za to dođe vreme.
Na kraju zaključak: dobro se spremite za Dilana i ostale. Biće ovo paklen jun!
Više informacija

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.