U trendu

Bubnjar legendarne grupe dolazi u Beograd

Na svetski dan muzike, 21. juna, u Beograd stiže Nik Mejson, bubnjar legendarne grupe „Pink Flojd“ koji će zajedno sa svojom supergrupom nastupiti u Centru „Sava“ u okviru velike svetske turneje pod nazivom „Nik Mejsonova tacna prepuna tajni“.

Projekat je imao svoju premijeru u Londonu u maju 2018. godine i to je bio prvi nastup Mejsona od 2005. kada je zajedno sa „Pink Flojdom“ nastupio na „Live 8“ koncertu.
Svi dosadašnji nastupi u velikim svetskim dvoranama bili su rasprodati, a u 2020. godini na Mejsonovom repertoaru će se naći i rani radovi grupe „Pink Flojd“, koje će beogradska publika imati prilike da čuje u Centru „Sava“.

Mejson, jedini član slavne grupe koji je bio u svim njenim postavama od osnivanja pa do poslednje turneje 90-ih i privremenog okupljanja za potrebe koncerta „Live 8“, svetsku turneju “Nik Mejsonova tacna prepuna tajni” nazvao je po njihovom drugom albumu iz 1968. godine.

Mejson je za ovaj projekat sastavio supergrupu sa uspešnim svetskim muzičarima koji su publici poznati iz drugih bendova – Geri Kemp iz sastava Spandau Ballet, Li Haris iz benda The Blockheads, basista Gaj Prat koji je radio s Pink Floyd posle odlaska Rodžera Votersa i u solo projektima Dejvid Gilmur, i Dom Beken koji je bio saradnik Rika Rajta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.