Darko Rundek 15. juna na Tašmajdanu

Muzičar Darko Rundek povodom 20 godina od izlaska svog prvog samostalnog albuma „Apocalypso“ ponovo je okupio veliki bend za regionalnu turneju koja kreće 15. juna koncertom na stadionu „Tašmajdan“ u Beogradu, saopštio je danas „Long Play“.

„“Apocalypso“ izlazi remasteriran na dvostrukom vinilu i u bogato opremljenom boksu sa nikad objavljenim snimkama Haustorovih “Dovitljivih malih čudaka“ iz 1990. godine, a taj ćemo rođendan proslaviti i ograničenom serijom koncerata sa za tu priliku okupljenim velikim bendom i hepeningom pod naslovom “Apocalypso Now““, najavljuje Rundek.

„Apocalypso Now“ je produkcijski zaokružen muzičko-scenski projekt, sa sedam pratećih muzičara, autorskim videom i svetlosnim efektima namenjen velikim scenama sa više hiljada posetilaca.

„Apokalypso Now“ će predstaviti svu intimnost, lepotu i raskoš Rundekove muzike i poetike, koja je postala deo života više generacija publike, od tinejdžera do ljudi koji su za sobom ostavili više od pola veka.

Tako je i za ove koncerte Rundek okupio muzičare raznih generacija, od izvrsne dvadesetogodišnje saksofonistkinje Ane Kovačić i večnog mladića Igora Pavlice na trubi, preko mladih pripadnika nove zagrebačke scene Roka Crnića (Porto Morto) na basu, Mire Manojlovića (Cul-de-Sac) na udaraljkama i Janka Novoselića (TBF, Chui) na bubnjevima, do članova Cargo Trija Isabel i Duce Vranića.

„U izboru pesama, težište je na slavljeničkom albumu “Apocalypso“ i onim pesmama unazad tih 20 godina, koje nam danas najviše znače“, kaže Darko Rundek.

Prodaja ulaznica za veliki beogradski koncert počinje 6. marta u 10 sati u prostorijama koncertne agencije „Long Play“ (Majke Jevrosime 42/18) u Beogradu.

Početnih 100 ulaznica biće po promotivnoj ceni od samo 1.000 dinara, uz poklon CD Rundek Cargo Trija „Mostovi“.

Prodaja traje radnim danima od 10 do 16 časova do isteka zaliha. Nakon toga ulaznice će se prodavati po ceni od 1.200 dinara preko mreže „Eventim“.

Vođa uticajnog zagrebačkog „Haustora“, Darko Rundek predstavio se samostalno 1997. godine albumom „Apocalypso“, na kome je sarađivao sa oko 20 muzičara, ponudivši istinski kaleidoskop različitih stilova koji je brzo stekao veliko poštovanje publike i kritike.

Na albumu su se našle pesme „Apocalypso“, „Grane smo na vjetru“, „Senor“…

Prethodno, “Dovitljivi mali čudaci” trebalo je da budu peti album „Haustora“, ali pre nego što je završen, bend se raspao 1990. godine.

Pesme planirane za „Čudake“ kao što su „Ista slika“, „More more“, „Šuvar i varivo“ završile su na kraju na „Apocalypsu“.

Rundek je zatim objavio „U širokom svijetu“ (2000), a za sledeći album „Ruke“ (2002) okupio je mnogoljudni Cargo orkestar sa kojim je snimio i „Mhm a-ha oh yeah da-da“ (2006), da bi potom sa svedenim Rundek Cargo Trijom objavio „Plavi avion“ (2010) i „Mostove“ (2015).

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.