U trendu

Egzit – najbolji festival u Evropi

Srpski muzički festival Exit dobio je prestižnu nagradu za najbolji evropski festival u 2007. godini na dodeli Britanskih festivalskih nagrada (UK Festival Awards) u saradnji sa „Yourope“ – evropskom asocijacijom 40 najvećih festivala u Evropi.
Nagradu za najbolji evropski festival u ime Exit-a primili su direktor produkcije, Ivan Milivojev, i njegov prvi saradnik, Konstantin Polzović. Dodela nagrada održana je u Londonu, u klubu „Koko“, u prisustvu 800 ljudi, među kojima su bili predstavnici najvećih britanskih i evropskih festivala. Prve čestitke naša ekipa u Londonu dobila je od Džona Gidinsa (John Giddins), koji organizuje festival Isle of Wight, ali zastupa i i čuvene Stonse.
Glasovi publike bili su jedini kriterijum za izbor, a u konkurenciji za najbolji evropski festival bili su FIB Benicassim (Španija), Roskilde (Danska), Hultsfred (Švedska), Les Eurockeennes de Belfort (Francuska), Pinkpop, Lowlands (Holandija), Quart Festival (Norveška), Pukkelpop i Rock Werchter (Belgija). Festivalska publika iz celog sveta glasala je za nominovane festivale putem Interneta.
U ostalim kategorijama nominovani su festivali koji se održavaju u Velikoj Britaniji. Nagradu za najbolji veliki festival dobio je već pomenuti Isle of Wight. Najbolje goste ili, popularno rečeno – „Line-Up“, imao je V festival, dok je Glastonberi dobio nagradu za inovaciju.
Dodela Britanskih festivalskih nagrada održana je ove godine po četvrti put. Godine 2005. i 2006. publika je za najbolji festival proglasila T in the Park, a dodeljene su i brojne nagrade u ostalim kategorijama: najbolji mali, srednji i veliki festival, najbolji novi festival, najzeleniji festival, festival koji je imao najbolje goste i slične. Nagrada u kategoriji za najbolji evropski festival prvi put je dodeljena ove godine.
Korisni linkovi

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.